17 Millet Bahçesi 2019 Yılı Başında Tamamlanacak

17 Millet Bahçesi 2019 Yılı Başında Tamamlanacak

Dergi: 1414       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 06/12/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


17 Millet Bahçesi 2019 Yılı Başında Tamamlanacak


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Sami Er yaptığı açıklamada 17 millet bahçesi projesinin 2019 başında bitirileceğini söyledi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş başkanlığında toplanan TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda, TOKİ'nin 2015-2016 yılı hesapları masaya yatırıldı.

Sunumunda TOKİ'nin faaliyetlerine ilişkin açıklama yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Sami Er, TOKİ'nin 15 senede ürettiği yaklaşık 833 bin konutun yüzde 86'sının, son yıllarda üretilen konutların ise yaklaşık yüzde 95'inin sosyal konut niteliğinde olduğunu söyledi.

"17 millet bahçesinin projeleri de 2019 başında bitirilecek"


TOKİ olarak millet bahçelerinin yapımında da büyük bir sorumluluk aldıklarını dile getiren Er, şöyle konuştu:

"Şehirlerimizi daha yeşil ve refah yaşam alanı haline dönüştürmek, şehirlerimizin yaşam ve çevre kalitesini yükseltmek ve kimlikli yeşil şehirler oluşturmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yürütülen Millet Bahçesi Projesi kapsamında idaremiz, 18 ilde 22 millet bahçesi gerçekleştirecektir. Bu bahçelerin 15'i eski stadyumların yerine yapılacaktır. Bu stadyumlar; Adana, Batman, Eskişehir, Diyarbakır, Gaziantep, Giresun, Hatay, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas, ikisi Trabzon ve Bursa'dır."

Er, 17 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul’da açılışı gerçekleştirilen 5 millet bahçesinin birinin TOKİ, ikisinin de  TOKİ  iştiraki şirketleri tarafından yapıldığını söyleyerek "İstanbul'da TOKİ'nin, iştiraklerinin ve belediyelerin projelendirdiği ve yapacağı millet bahçelerinin toplam büyüklüğü yaklaşık 14 milyon metrekaredir. Bu da İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını yüzde 10 artıracaktır. Bu ay içinde 386 bin metrekarelik Pendik Millet Bahçesi ile 152 bin metrekarelik Diyarbakır Sur Dicle Vadisi Millet Bahçesi'nin ihalesi de yapılmış olacaktır. Ayrıca 17 millet bahçesinin projeleri de 2019 yılının başlarında bitirilecektir." diye konuştu.



17 Millet Bahçesi 2019 Yılı Başında Tamamlanacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı