3. Savunma Sanayii Buluşmaları Düzenlendi

3. Savunma Sanayii Buluşmaları Düzenlendi

Dergi: 1522       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/01/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


3. Savunma Sanayii Buluşmaları Düzenlendi


Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen teknolojilerle envanterde bulunan denizaltıların kabiliyetleri artırılıyor.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, SAHA İstanbul ve İstanbul Sanayi Odası iş birliği ile online olarak düzenlenen “Savunma Sanayiinde Yerli ve Milli Üretim” temalı “3. Savunma Sanayii Buluşmaları” etkinliğinde “Bir Yerlileşme Örneği Olarak Savunma Sanayii” başlıklı panele önemli açıklamalarda bulundu. Hasan Mandal yaptığı konuşmasında yerli ve milli olarak geliştirilen ve üretilen “Milli Üretim Entegre Sualtı Savaş Yönetim Sistemi-Preveze Sınıfı Uygulaması Müren-Preveze” sisteminin Türk Deniz Kuvvetlerinin aktif kullanımına geçeceğini açıkladı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal konuşmasında, “Müren-Preveze Savaş Yönetim Sistemi’nde bugün çok güzel bir haber aldık. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından artık kullanımına başlanıyor.” açıklamasında bulundu.

Preveze sınıfı denizaltıların “yarı ömür modernizasyonu” ve “Milli Üretim Entegre Sualtı Savaş Yönetim Sistemi-Preveze Sınıfı Uygulaması Müren-Preveze” projeleriyle, Türk Deniz Kuvvetlerinin envanterindeki denizaltılar güçlendiriliyor. TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından geliştirilen Müren-Preveze SYS projesinde çok sayıda Türk savunma sanayii firması yer alıyor.

Proje kapsamında, Preveze sınıfı denizaltılarda yer alan savaş yönetim sisteminin gemi içi birimleri modernize ediliyor. Proje ile milli olarak geliştirilecek elektronik donanım ve yazılımlar, TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilecek MÜREN SYS ile birlikte, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın muharip su altı unsurlarının önemli bir parçası olan PREVEZE Sınıfı denizaltı gemilerimizin; sonar, sualtı akustik sistem ve Entegre Sualtı Savaş Yönetim Sistemleri’ndeki yurt dışı bağımlılığını ortadan kaldıracak. Proje kapsamında yapılacak çalışma ile yerlileştirme amacına ilave olarak hızlı, etkin ve milli servis desteği sağlanacak; gerektiğinde, üst sistemler, milli imkânlarla modernize edilebilecek ve böylece döviz tasarrufu da sağlanmış olacak.

Projede elde edilecek bilgi birikimi ve tecrübe, müteakip modernizasyon projelerinde kullanılabilecektir. Suüstü ve/veya sualtı muharip platformlarımızın milli sistemlerle donatılması, gerek bu platformlarımızın bekası gerekse ömür devri lojistik desteği için kritik öneme sahiptir.

HAVELSAN ile Deniz Kuvvetleri Araştırma Merkezi Komutanlığının birlikte geliştirdiği ve en iyi savaş yönetim sistemleri arasında gösterilen Ağ Destekli Savaş Yönetim Sistemi “Advent”, Müren-Preveze ile ilk kez bir denizaltı platformunda görev yapacak.

TÜBİTAK BİLGEM ile Meteksan Savunma arasında 31 Temmuz 2018 tarihinde MÜREN SYS’nin çok önemli bir parçasını oluşturan sonar ve sualtı akustik sistemlerinin, ön elektronik ve sinyal işleme donanım ve yazılımlarının milli olarak geliştirilmesi, üretimi ve MÜREN SYS entegrasyonuna yönelik “Milli Üretim Entegre Sualtı Savaş Yönetim Sistemi Preveze Sınıfı Uygulaması için Sonar Alt Sistem (SAS) Mal Alımı” Sözleşmesi imzalandı. Bu alandaki son gelişme ise MÜREN PREVEZE Sonar Alt Sistemi Projesi kapsamında, 1. Aşama Fabrika Kabul Testleri’ne, TÜBİTAK BİLGEM’in de katılımı ile 2 Mart tarihinde başlanması oldu



3. Savunma Sanayii Buluşmaları  Düzenlendi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı