8. Eurasia Rail Fuarı Bu Sene İzmir'de Gerçekleştirildi

8. Eurasia Rail Fuarı Bu Sene İzmir'de Gerçekleştirildi

Dergi: 1434       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/04/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


8. Eurasia Rail Fuarı Bu Sene İzmir'de Gerçekleştirildi

8. Eurasia Rail Fuarı Bu Sene İzmir’de 18 ülkeden, 229 firma ve 12.322 Ziyaretçiyi Ağırladı

Türkiye’nin tek, dünyanın en büyük 3’üncü demiryolu ve hafif raylı sistemler fuarı Eurasia Rail bu yıl ilk defa Fuar İzmir’in ev sahipliğinde gerçekleşti.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C.D.D, Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC), Ticaret Odaları ve Dernekleri ile iş birliği çerçevesinde gerçekleşen fuarda; Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Katar, Almanya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Hollanda, İspanya ve İtalya’dan yerli ve yabancı profesyonel alıcılar Eurasia Rail 2019 fuarında bir araya geldi.

Türkiye’nin lider sektörlerinde öncü fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde organize edilen “8. Uluslararası Demir Yolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail” bu yıl 10-12 Nisan tarihleri arasında İzmir’de Fuarizmir Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Demir yolu sektöründe yaşanan en güncel gelişmelerin değerlendirildiği ve karar vericilerin bir araya geldiği fuarda sektörün nabzı tutuldu.

ALSTOM, METRO İSTANBUL, CAF, DURMAZLAR, CRRC, TÜDEMSAŞ, ASELSAN, SIEMENS, TCDD, TÜVASAŞ, HYUNDAI EUROTEM, KARDEMİR, TÜLOMSAŞ, TALGO, KNORR-BREMSE, ANSALDO STS ve BOZANKAYA gibi sektörün yerli ve yabancı önde gelen markalarının katılımcı olarak yer aldığı fuarda, firmalar öne çıkan ürün ve ürün gruplarını tanıtma fırsatı yakaladı. Ayrıca fuar kapsamında katılımcı ve ziyaretçiler, alım heyeti programı ile yeni iş birliklerine imza atma şansı elde ederken, fuar boyunca işlenen birbirinden farklı konferans konularıyla sektör hakkında bilgi sahibi oldular. Alım Heyeti programı çerçevesinde katılımcı, ziyaretçi ve hosted buyerlar arasında toplamda 776 toplantı gerçekleştirildi.

Üç gün süren fuarda eş zamanlı olarak gerçekleşen etkinlik programında; konferanslar, yuvarlak masa buluşmaları, mega proje sunumları ve atölyeler ile raylı sistemlerdeki teknolojik gelişmeler, altyapı yatırımları, yolcu deneyimi ve güvenlik gibi sektörde öne çıkan konular ele alındı. Uzman görüşleri, örnek vaka çalışmaları ve sektördeki son gelişmeleri içeren etkinlikler, raylı sistemler sektörünün üst düzey karar vericilerini, departman direktörlerini ve teknoloji uzmanlarını bir araya getirdi.

20’den fazla oturumda 50’yi aşkın uzman konuşmacının sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği fuarda, “Demir Yollarımızın Bugünü, Geleceği ve Ekonomi Beklentileri”, “Raylı Sistemlerde Güvenlik”, “Kent İçi Raylı Sistemlerde Yerlileştirme ve Yatırımlar” oturumları ve “Hyperloop, URAYSİM, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, Londra Crossrail 2, Trans-Hazar Ulaşım Güzergahı” gibi ulusal ve uluslararası mega proje sunumları ile sektörün önemli gelişim alanları detaylı bir şekilde tartışıldı.

“Demir Yollarımızın Bugünü, Geleceği ve Ekonomi Beklentileri” oturumu ilgiyle takip edildi

Demir Yollarımızın Bugünü, Geleceği ve Ekonomi Beklentileri oturumunda görüşlerini paylaşan TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, “Bildiğimiz üzere büyük yatırımlar istikrar dönemlerinde gerçekleşir. Şu an Kars’tan Edirne’ye, İzmir’den Gaziantep’e, Samsun’dan Adana’'ya her tarafta demir yolu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların hepsi kaynak ihtiyacı ile birlikte doğan yatırımlar. Demir yolunun hikayesine baktığımızda şu an bulunduğumuz İzmir’den başladığını söyleyebiliriz. İzmir – Aydın demir yolu hattı ile birlikte Cumhuriyet öncesinde 4136 kilometrelik bir demir yolu hattı ülkemize kazandırılmış. Şu an hali hazırda çalışmaları devam eden hatlarımız ise 3798 kilometre. Toplam demir yolu ağımız ise 12 bin 800 kilometreye ulaşmış durumda. Türkiye ulaşımda bir kavşak noktasında doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirine bağlıyoruz. Yatırımlarımızı artırarak ilerlemeyi hedefliyoruz” dedi.

Demir yolu sektöründeki serbestleşmenin kamuoyu tarafında büyük bir ilgi ile takip edildiğine vurgu yapan Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Bilgin Recep Bekem, “Demir yolları dinamik bir sektör. Bizler sürekli olarak Avrupa Birliği kuralları çerçevesinde yeni yönetmelikler hazırlıyoruz ve kendimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz. Ülkemizde bir demir yolları kuralları kapsamında çalışmaların sürdürüldüğünü de paylaşmak isterim” dedi.

Fuarın ilk günü diğer öne çıkan “Hyperloop için Prototip Yarıştırmak: SpaceX Yarışma Deneyimi ve Sürdürülebilir Ulaşım için Yenilikçi Yaklaşımlar” sunumunda, ulaşımın kültürel ve teknolojik devrimini ele alan, düşük basınçlı ortamlarda çalışan yüksek hızlı demir yolu sistemlerinin şehirleşmede yayılma etkileri anlatıldı.
Bu yılın en dikkat çeken konusunun mobilitenin gelecek dönemdeki farklı entegrasyon uygulamaları olduğuna dikkat çeken konuşmacı Mariana Avezum, “Dünyadaki bütün büyük şehirler gibi, İstanbul’da trafik sorunu yaşayan şehirlerden birisi. Ulaştırma sektöründeki farklı alanlardan profesyonelleri fuarda bir araya getirmek, yeni fırsatların yaratılmasını sağlıyor. Mevcut mobilite senaryosundaki ana zorluklardan biri, ilgili tüm paydaşlar arasındaki iletişim eksikliği. Devlet kurumlarından, altyapı sağlayıcılarına, mobilite hizmetlerine, yolculara, her birinin farklı çıkarları var ve bu grupların hepsini tek bir etkinlikte bir araya getirmek, proje ortakları arasındaki sinerjileri tanımlamak için büyük bir fırsat teşkil ediyor” şeklinde görüşlerini paylaştı.


8. Eurasia Rail Fuarı’nı bu sene ilk defa İzmir’de gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu belirten Eurasia Rail Fuar Direktörü Semi Benbanaste, “8. Eurasia Rail Fuarı’mızı İzmir’de düzenlemenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İzmir'in stratejik önemi tarihte olduğu gibi bugün de devam ediyor. Üç gün boyunca dünyanın birçok farklı noktasından gelen misafirler ile demir yolu sektöründe gerçekleşen çalışmaları görme ve değerlendirme fırsatını yakaladık. ITE Grup olarak bizler, 2011 yılından bugüne en trend teknolojileri ve sektörde gerçekleşen yatırımları değerlendirmek amacıyla dünyanın önde gelen sektör temsilcilerini bir araya getiriyoruz. Bu yıl da T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C.D.D, Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC), Ticaret Odaları ve Dernekleri ile iş birliği çerçevesinde, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Katar, Almanya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Hollanda, İspanya ve İtalya’dan yerli ve yabancı profesyonel alıcıları ağırladık,” dedi.



8. Eurasia Rail Fuarı Bu Sene İzmir'de Gerçekleştirildi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower