AKM İhalesi 2 Ay İçinde Tamamlanacak

AKM İhalesi 2 Ay İçinde Tamamlanacak

Dergi: 1386       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/05/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


AKM İhalesi 2 Ay İçinde Tamamlanacak


Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Yıkımı tamamlanmak üzere olan bina, Mimar Murat Tabanlıoğlu tarafından hayata geçirilen projeyle, opera binasına dönüştürülecek. Projenin ihalesi ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, projenin bitmek üzere olduğunu, kendilerinin de ihale hazırlıklarına başladığını belirterek, “2 ay içinde ihaleyi yapmış olacağız” dedi.

İstanbul, Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin(AKM) yenilenmesiyle sembol bir mekân haline geleceğini belirten Turan, AKM binasının yenilendikten sonra 2 bin 500 kişilik opera salonu, tiyatro salonları, sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkânları, kafe ve restoranlarıyla büyük bir merkez olacağını söyledi.
Turan, “Geçmişte birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Merkezi, 1969 yılında hizmete girdiğinde, dünyanın en büyük dördüncü sanat merkeziydi. Maalesef AKM 2008 yılından bu yana kullanılmıyor. Yeni AKM binası ile tasarımı ve mimarisiyle gelecek kuşaklarımıza miras kalacak” dedi. Turan, devasa bir alanda, modern bir mimari tasarımla konumlanacak merkezin Cumhuriyet döneminin, bugünden yarına kalacak en önemli projelerinden biri olacağını ifade etti.

 



AKM İhalesi 2 Ay İçinde Tamamlanacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower