ASELSAN'ın Konya Silah Sistemleri Fabrikası 17 Aralık'ta açılacak

ASELSAN'ın Konya Silah Sistemleri Fabrikası 17 Aralık'ta açılacak

Dergi: 1509       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/10/2020      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


ASELSAN'ın Konya Silah Sistemleri Fabrikası 17 Aralık'ta açılacak


Konya’yı savunma sanayinin merkezlerinden yapacak ASELSAN Silah Sistemleri Fabrikası’nda çalışmalar hızla sürüyor.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ile birlikte ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası’nda ve Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nde incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, fabrikanın Konya için son derece önemli olduğunu söyledi.

 

Konya, ASELSAN ile Savunma Sanayinin Merkezi Olacak

ASELSAN Silah Sistemleri Fabrikası’nın Konya’ya gelmesinde büyük emek harcadıklarını ifade eden Başkan Altay, “ASELSAN Fabrikası, yerel sanayimize destek olacak, istihdamı artıracak ve şehrimize savunma sanayinin merkezi olma yolunda önemli bir katkı sağlayacak. Allah’ın izni ile şehir olarak kenetlendiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz iş yok. Aynı duyguları paylaşan, aynı yolda yürüdüğümüz tüm hemşehrilerime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Huğlu ve Üzümlü mahallelerindeki fabrikaların da 50’den fazla ülkeye silah ihracatı yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Gururumuz olan Huğlu ve Üzümlü Mahallelerimiz de bu alanda dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Fabrikalarda çalışan tüm personele çalışmalarında başarılar diliyorum.“ diye konuştu.

 

ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası, açılış için gün sayıyor.

Fabrika, savunma sanayi, uzay ve havacılık endüstrisi çalışmalarının yapılacağı 1 buçuk milyon metrekarelik Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'nde yer alıyor.

Tedarikçilerin de yer alacağı yerleşke, bir savunma üssü olarak kurgulandı.

Tesis hakkında bilgi veren ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Üretimi ve AR-GE ve mühendislik birimlerini ayrı ayrı inşa ederek aslında buranın seri üretimle beraber Türkiye savunma sanayiinin ihtiyacı olacağı yeni nesil silah sistemlerinin tasarlanacağı bir merkez olmasını da planladık." dedi.

Fabrika üretime başlamadan ASELSAN'la beraber çalışan firmaların yavaş yavaş yer kiralamaya başladıklarını belirten Görgün, burada kullanılacak stabilize alt sistemleri üreten bir şirketin taşındığını ve ilk üretiminin teslimatını yaptığını söyledi.

Tesiste, ateşli silahların güvenlik testi ve tescil işlemleri de uluslararası standartlara uygun olarak yapılacak.

İnşaatının yüzde 80'i tamamlanan fabrikanın 17 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması bekleniyor.



ASELSAN'ın Konya Silah Sistemleri Fabrikası  17 Aralık'ta açılacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower