AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye, 2019'da hayata geçireceği yeni teknolojilerini duyurdu

AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye, 2019'da hayata geçireceği yeni teknolojilerini duyurdu

Dergi: 1424       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 12/02/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye, 2019'da hayata geçireceği yeni teknolojilerini duyurdu


AVL Genel Müdürü Dr. Serkan İmpram, Ford Otosan ile birlikte Türkiye'nin ilk otonom sistemlerine sahip (öndeki araç sürücülü, arkadakiler sürücüsüz) kamyonlarının testi için 2019'un ilk yarısında sahaya çıkılması planlanıyor" dedi.

Otomotiv sistemleri konusunda dünyanın en büyük mühendislik firması olan AVL'nin İstanbul'daki merkezi AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye, 2019'da hayata geçireceği yeni teknolojilerini duyurdu.

İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan AVL Genel Müdürü Dr. Serkan İmpram, bu yıl ilk kez saha testlerine başlanacak olan ileri teknolojili SUV tipi araç çalışmaları ve kamyonlarda uygulanacak otonom teknolojiler hakkında detayları aktardı. İmpram, şunları söyledi: "AVL, merkezi Avusturya Graz'da bulunan bir şirket... Biz aracı hareket ettiren sistemlerle ilgileniyoruz. Güç aktarma sistemleri, simülasyon ve test işlemleri alanlarında faaliyet gösteriyor.

Şirkerin 10 bin çalışanı var. Bunun yüzde 65'i mühendis ve bilim insanı... AVL Türkiye, Gebze'de TÜBİTAK Yerleşkesi'nde 2008'de kuruldu. Sancaktepe'de ve Sultanbeyli'de iki Ar-Ge merkezimiz var. Geçen yıl Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Türkiye'nin 500 büyük hizmet ihracatçısı sıralamasında otomotiv alanında en çok mühendislik hizmeti ihracatı yapan 3. firma olduk. 230 çalışanımız var, bunların 220'si mühendis... AVL, dünya genelindeki projelere mühendislik desteği veriyor. Projelerin çoğu seri üretime gidiyor. Otomotivde 4-5 sonrasının projelerine odaklanıyoruz. Yazılım, elektronik, şanzıman ile ilgileniyoruz. Motor ve araç kalibrasyonu bölümümüz var. Yakıt tüketimine azaltmak için uğraşıyoruz." 

Ford Otosan ile işbirliği

 Ford Otosan'ın ağır vasıta araçlarına otonom özellik kazandıracak bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydeden İmpram, "Platooning-otonom konvoy (öndeki araç sürücülü, arkadakiler sürücüsüz!) projesi bizim için 2019 yılının önem taşıyan çalışmalarından biri.

Bu projeyle kamyonların Türkiye'de otonom (sürücüsüz) halde taşımacılık yapabilmesini sağlayacak teknolojiler hazır hale gelecek. Daha düşük maliyetlerde daha güvenli ve efektif sonuçlar alınabilmesinin önü açılacak. Şu an gerekli hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor ve yaptığımız Ar-Ge işbirliği çerçevesinde Türkiye'nin ilk otonom sistemlerine sahip kamyonlarının test için 2019'un ilk yarısında sahaya çıkması planlanıyor" dedi.



AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye, 2019'da hayata geçireceği yeni teknolojilerini duyurdu




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı