Akare Biyokütle Enerji Üretim Tesisi Projesi

Akare Biyokütle Enerji Üretim Tesisi Projesi

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yatırım Projeleri

Dergi: 1348       Kategori: Yatırım Projeleri       Yayınlanma Tarihi: 17/08/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Akare Biyokütle Enerji Üretim Tesisi Projesi

ÇED süreci başlatıldı



Akare Biyokütle Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapımı planlanan; ''Biyokütle Enerji Üretim Tesisi Projesi'' ile ilgili hazırlık çalışmalarına devam ediliyor.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; söz konusu proje
Düzce'nin Gümüşova İlçesi, Adaköy Köyü, Delice Mevkii,'nde hayata geçirilecek. Isıl gücü 50 MWt olarak belirlenen projenin sahası bölgedeki orman yoğunluğunun fazla olması, orman ürünlerinin işlenmesinden kaynaklanan biyokütle atıklarının fazlalığı ve fındık yetiştirme bölgesi olması nedeniyle seçildi.
Proje kapsamında toplam 110.000 ton/yıl biyokütlenin hammadde olarak kullanılması ile 12 MWe gücünde biyokütleden elektrik ve ısı enerjisi üretim santrali kurulması ve işletilmesi planlanıyor.
Proje ile orman atıkları, fındık kabuğu, çay çöpü, pirinç kavuzundan oluşan biyokütle, akışkan yataklı kazanında yakılması suretiyle buhar elde edilecek ve elde edilen kızgın buharın buhar türbininden geçirilmesi suretiyle de elektrik enerjisi ve ısı elde edilecek.
Yaklaşık 54 milyon liraya mal olacak proje için TEMSAT Teknik Mühendislik Ltd. Şti. firması tarafından, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği kapsamında hazırlanan Proje Tanıtım Dosyası, Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunuldu. Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendislerince Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş, uygun bulunduğu ve ÇED sürecini başlatıldığı duyurulmuştur.
Bilindiği gibi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) proje ile ilgili ön lisans başvurusunu geçtiğimiz Temmuz ayında inceleme ve değerlendirmeye almıştı.
* Yatırımlar Dergisi 1343



Akare Biyokütle Enerji Üretim Tesisi Projesi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı