Alternatif Bank 2019’un ilk çeyreğinde aktiflerini %21 artırdı

Alternatif Bank 2019’un ilk çeyreğinde aktiflerini %21 artırdı

Dergi: 1436       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 08/05/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Alternatif Bank 2019’un ilk çeyreğinde aktiflerini %21 artırdı


 

Alternatif Bank yılın ilk üç ayına ait finansal sonuçlarını açıkladı.

Sektörün üzerinde bir büyümeyle geride bıraktığı 2018’in ardından, yılın ilk çeyreğini de hedefleri doğrultusunda tamamlayan Alternatif Bank, konsolide rakamlara göre aktiflerini bir önceki yılın aynı dönemine göre %21 oranında artırarak 26,5 milyar TL seviyesine yükseltti. Bankanın nakdi ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek ise 23,3 milyar TL oldu.

Alternatif Bank, yılın ilk çeyreğinde büyüme ivmesine devam ederek reel ekonomiye desteğini sürdürdü. Konsolide rakamlara göre, bankanın toplam aktif büyüklüğü 2018’in ilk çeyreğine oranla %21’lik büyüme kaydederek 26,5 milyar TL seviyesine ulaştı. Bankanın 2019’un ilk üç ayında nakdi (finansal kirama alacakları dâhil) ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 23,3 milyar TL’ye ulaşırken, mevduat hacmi ise 13,4 milyar TL oldu. Bankanın konsolide net kârı 52,2 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Yılın ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “Alternatif Bank olarak, yılın ilk çeyreğini başarılı bir performansla hedeflerimiz doğrultusunda tamamladık. İş planımıza bağlı kalarak, risk yönetiminden taviz vermeden, bankamızın aktif kalitesini her zaman önceliklerimiz arasında tutarak emin adımlarla ilerledik. Öz kaynaklarımız yılsonuna kıyasla %20 büyüdü ve sermaye yeterlilik rasyomuz %17,5 seviyesine ulaştı. Bu dönemde 272,7 milyon TL’lik sermaye artışımız stratejik büyüme planımız kapsamında bize güç verirken, hissedarımız The Commercial Bank’ın, Alternatif Bank ve Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin de somut göstergelerinden biri olarak önemli bir katkı sundu. Yine bu dönemde yeni projelerimizi de devreye almaya başladık. Bunun güzel örneklerinden biri de sunduğumuz terzi usulü hizmetlerimizi özel bankacılık müşterilerimiz için Private Banking çatısı altında bir araya getirmemiz oldu.

Alternatif Bank olarak stratejimiz doğrultusunda ‘basiretli ve danışman bankacılık‘ anlayışımızla önümüzdeki dönemde de global ve yerel piyasalardaki risk faktörlerini, gerçekleştirdiğimiz hamlelerle etkin şekilde yöneterek müşterilerimize verdiğimiz desteği artırıp, sürdürülebilir büyüme yolculuğumuza devam edeceğiz. Güçlü muhabir banka ilişkilerimiz, yeni nesil danışman şube yapımız, dijitalleşme yolunda attığımız önemli adımlar ve deneyimli kadromuzla Türkiye’nin iş ve ticaret dünyasına katma değer sunmayı sürdüreceğiz.’’ dedi.

 



Alternatif Bank 2019’un ilk çeyreğinde aktiflerini  %21 artırdı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı