“Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor” Kayseri Buluşması 22 Şubat 2020 Günü Gerçekleştirilecek

“Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor” Kayseri Buluşması 22 Şubat 2020 Günü Gerçekleştirilecek

Dergi: 1465       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 13/12/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


“Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor” Kayseri Buluşması 22 Şubat 2020 Günü Gerçekleştirilecek


Güneş Enerjisinden Lisanssız Elektrik Üretimi Kayseri Buluşması 22 Şubat 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Güneş Enerjisinden Lisanssız Elektrik üretmek isteyen yatırımcılar ile bu alanda faaliyet gösteren sektör temsilcisi firmaların nitelikli buluşmasını sağlamak amacıyla “Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor” adı altında gerçekleştiriliyor.

Ev sahipleri sektör paydaşlarını etkinliğe şu sözlerle davet ediyor:

“Siz değerli sektör temsilcisi firmaların mevcut pazarınızı güçlendirmek, yeni pazarlara açılmak, yeni yatırımcılarla tanışmak, gelişmekte olan bölgemizde faaliyet göstermeye başlamak, ürünlerinizi daha geniş kitlelere tanıtmak ve ulaştırmak için, yerinizi almaya bekliyoruz. Katılımcılar ve ülkemiz açısından verimli, bereketli ve faydalı bir etkinlik olması dileğiyle saygılar sunarız.”

Etkinliğin niçin katılmanız gerektiğini ise yetkililer şu şekilde açıklıyor:

1. Yatırımcı açısından:
Yatırımcılar doğal olarak yatırıma geçmeden önce araştırma yapmak, daha önce kurulan tesis referanslarını öğrenip incelemek, sektörde bu konuda hangi firmalar var araştırarak irtibata geçmek, konu ile ilgili bilgiler toplayıp bunları analiz etmek gibi yorucu ve uzun bir süreçle baş başa kalmaktadırlar. Araştırma, önce elektronik ortamda ve telefonda yapılan görüşmelerle ilerlemekte devamında ise ikili görüşmeler için yurtiçi ve yurtdışı seyahatleri başlamaktadır. Bütün bu süreç aylarca zaman ve para kaybına sebep olmaktadır. İşte bu sebeplerden dolayı sektör temsilcisi-yatırımcı buluşması etkinliği düzenlenmiştir.

Özellikle;  finansman, yatırım, üretim ve ANAHTAR TESLİMİ PROJELER konularında bilgilendirmelerin olacağı buluşmada, sektörün öncü kuruluşları da verdikleri bilgiler ile yatırımcıyı aydınlatacaktır. Dünya güneş enerjisi sektörünün Türkiye Ceo’ları, üst düzey yöneticileri, satınalma müdürleri, üreticiler, tüketiciler, akademisyenler  ile güneş enerjisi sektörünün yurt içi ve yurt dışı temsilcilerinin yer alacağı buluşmada sektörün tüm mensupları bir araya gelmektedir. Yatırım kararı alınıp sürecinin başlamasından sonuçlanmasına kadar geçen periyotta işleyişi anlatmak ve bilgi vermek amacıyla “ANADOLU GÜNEŞİ ELEKTRİK ÜRETİYOR” KAYSERİ buluşması ile sektörün güç birliği yaptığı, güneş enerjisi sektörü ile sanayicileri ve Devletin resmi organlarını birleştiren gerçek ticari ve sonuç odaklı bir platform oluşmaktadır.

Güneş enerjisinden elektrik üretmek için sizinle aynı yola çıkmış birçok yatırımcı ile tanışıp bilgi alış verişinde bulunabilecek, tecrübelerinizi paylaşabilecek, yatırım için en verimli, en hesaplı ve en doğru metoda karar vermenizi kolaylaştıracak bir organizasyonda yer alacaksınız.

2. Sektör temsilcisi firmalar açısından:
Sektör temsilcileri marka, isim ve faaliyet alanı olarak adlarını ve referanslarını duyurabileceklerdir. Tanınırlıklarını ve satışlarını artırmak için kullandıkları en etkili yöntem iller bazında yatırımcı ziyaretleri yapmaktır. Yapılan ziyaretlerin kimi isabetli olurken önemli bir bölümünden ciddi bir geri dönüş olmamaktadır. Türkiye’nin il il dolaşılması sektör temsilcileri için uzun zaman almakta ve ciddi giderlere sebep olmaktadır. Sektörün yoğun ve verimli dönemine girildiği bu günlerde vakit nakittir anlayışıyla “ANADOLU GÜNEŞİ ELEKTRİK ÜRETİYOR” KAYSERİ buluşması sektör temsilcileri ile yatırımcıları bir araya getirecektir.

Etkinliğe özellikle en çok yatırımcının yer aldığı iller arasında olan Kayseri başta olmak üzere Anadolu’da yer alan yatırımcılarla beraber tüm Türkiye’den yatırımcılar davet edilecektir. Yatırımcı davetinde üzerinde hassasiyetle durulacak olan konu şöyledir;

pv ile doğrudan ilgisi olan kişi, kurum ve kuruluşlar,
GES yatırım kararı almış şahıs ve firmalar, başvurusunu yapmış olanlar,
çağrı mektubunu almış olanlar, proje onayından geçmiş olanlar ve
en önemlisi şu anda her hazırlığı bitmiş kredisi onaylanmış veya öz sermayesi ile yola devam edecek yatırımcılardan fiyat ve performans araştırması yapan firmaların davet edilmesi hususunda azami gayret gösterilmektedir.
Türkiye’de konseptinde tek olan, sonuç odaklı ve sektör temsilcisi için maksimum faydanın elde edilebileceği Kayseri buluşmasında, yüzlerce MW’lık proje potansiyeli ile tanışma imkanı elde edilecektir.

3. Yurtdışından katılacak sektör temsilcisi firmalar açısından:
Kayseri’nin ilk ve tek güneş enerjisi konulu Yatırımcı-Sektör Temsilcisi buluşması olan bu organizasyon Türkiye’nin güneş enerjisi alanında üretim merkezi olması yolunda büyük adımlar atmasına katkı sağlayan Anadolu’nun merkezinde yapılacaktır.

Güneş enerjisi alanında dünyadaki ve ülkemizdeki sektör temsilcileri ile yatırımcıların bir araya geldiği ticari bir platform olan etkinliğimiz, sektörün lider firmalarının ve temsilcilerinin buluştuğu bir organizasyon olma özelliğine sahiptir.

Avrupa’nın en güneşli ülkelerinden biri olarak kabul edilen Türkiye’de bu konuya yoğunlaşan yatırımcılar, güneşin en yoğun olduğu Anadolu’da kümelenmişlerdir. Bundan dolayı dünya çapında tanınmış ve Türkiye’de yatırım yapmaya gönüllü çok sayıda dünya markası tarafından da yoğun bir ilgi ile karşılanmaktadır. Güneşlenme alanı oldukça yüksek olan ülkemiz ve özellikle Anadolu toprakları bu coğrafi özelliği avantaja dönüştürebilecektir.

Türkiye gibi büyük bir pazarda yer almak için sizlere önemli bir imkan sağlayacaktır. Bu sayede yerelde kurulu firmalarla temas kurabilecek, ikili işbirlikleri oluşturabilecek, yeni partnerlere sahip olabileceksiniz. Birçok örneği olduğu gibi direk son kullanıcıya ulaşma ve iş fırsatlarıyla dolu bir toplantı, sizlere kısa zamanda verimli ve ileriye dönük önemli kazanç fırsatları sunacaktır. Dünya çapında tanınmış ve Türkiye’de yatırım yapmaya gönüllü çok sayıda dünya markası ve yatırımcı tarafından da yoğun bir ilgi ile karşılanan bu organizasyonda yer almanız temennisiyle.

“ANADOLU GÜNEŞİ ELEKTRİK ÜRETİYOR” KAYSERİ buluşmasına neden katılmalısınız:
Potansiyel yatırımcılar ve hedef kitle ile birebir bağlantı kurmak,
Minimum zaman ve minimum bütçe ile satışlarınızı arttırmak,
Yeni iş bağlantıları kurmak,
Mevcut iş bağlantılarınızı güçlendirmek,
Birebir ilgili yatırımcılara ürünlerinizi tanıtmak,
Marka bilinirliğini arttırmak, marka değerinizi yükseltmek,
Sektörde faaliyet gösteren firma ve kişilerle bağlantılarınızı güçlendirmek,
Pazarda ön plana çıkmak,
Rekabetin gün geçtikçe arttığı pazar yapısında bir adım öne çıkmak,
Yeni ürün ve hizmetlerinizi, sektörün buluşma noktasında tanıtmak,
Rakiplerinizi yakından tanıma fırsatı bulmak,
Yeni partnerler, çözüm ortakları, bayilik verilecek kitle ile bir araya gelmek,
Rakiplerinizin ürünlerine karşı, ürünlerinizin kazandırdıklarını, avantajları birebir anlatmak,
Anadolu’nun dört bir yanından gelen yatırımcılarla buluşmak,
Türkiye’deki ve yeni pazarlardaki partnerlerinizi seçmek,
Uygulamacılara ürünlerinizin performansı hakkında bilgi aktarmak,
Projeli işlerde öne çıkmak için.
Niçin Kayseri:
Türkiye’de sektör temsilcilerinin yoğunlukla bulunduğu il İstanbul olduğu gibi yatırımcının yoğunlukla bulunduğu bölge ise Anadolu’dur. Kayseri ise Anadolu’nun merkezi konumundadır. Ulaşım ve konaklama açısından dünya standartlarında imkanlara sahiptir. Ayrıca kurulu Güneş Enerji Santral kapasitesi olarak bakıldığında Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almaktadır.

Neden 1 gün:
“ANADOLU GÜNEŞİ ELEKTRİK ÜRETİYOR”KAYSERİ buluşmasının asıl amacı gerçek yatırımcı ile sektör temsilcisi firmaları bir araya getirmektir. Fotovoltaik sektörüne yabancı olanların eğitim ve bilgilendirilmelerinden ziyade konuya vakıf, bilinçli yatırımcılarla bir araya gelinilen direk sonuç odaklı bir organizasyondur. Etkinlik boyunca yapılan toplu ve ikili görüşmelerin ardından ileriki günler karşılıklı firma ziyaretlerine ayrılmıştır. Bu sebepledir ki toplantı günü özellikle 1 gün seçilmiştir.

Yatırımcı-Sektör Temsilcisi randevu sistemi:
Sektör temsilcisi firmalar ile görüşme yapmak isteyen yatırımcılar önceden hangi sektör temsilcisi firma ile görüşme talebinde bulunduğunu bildirecek, sektör temsilcisi de uygun görürse randevu saati vererek kendine ait ayrılmış özel alanda ikili veya grup olarak kendisiyle görüşme talep eden yatırımcılar ile iş görüşmesi yapacaklardır. Böylece kargaşa ve rastgele görüşmelerin yerini, planlı, organize ve zamanın verimli kullanıldığı görüşmeler alacaktır.

Rapor:
Sektör temsilcisi firma ile yatırımcıların Güneşten Lisanssız Elektrik Üretme konusunda karşılaştıkları sorunlar ile çözüm yollarının birlikte yer aldığı raporlar birleştirilerek sektörün önünün açılması için hazırlanacak dosya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına sunulacaktır.



“Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor” Kayseri Buluşması 22 Şubat 2020 Günü Gerçekleştirilecek




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower