Ankara B.B. GES ve Montaj Ekipmanları için İhale Açtı

Ankara B.B. GES ve Montaj Ekipmanları için İhale Açtı

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yapım İhaleleri

Dergi: 1461       Kategori: Yapım İhaleleri       Yayınlanma Tarihi: 12/11/2019       İhale Aşaması: İlan
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Ankara B.B. GES ve Montaj Ekipmanları için İhale Açtı


Ankara Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Projeler Şube Müdürlüğünce, İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe programından sağlanan mali yardım ile Spor Tesislerinde Yeşil Enerji Kullanımı ve Farkındalık Artırma Projesi için Güneş Enerjisi Panelleri ve Montaj Ekipmanları Alımı (montajlı mal alımı)” ihalesi ile ilgili ilan yayımlandı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; söz konusu ihalenin son teklif verme tarihi 02 Aralık 2019 günü saat 10.00 olarak ilan edildi.

İhaleye ait dökümanlar, Ankara Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Projeler Şube Müdürlüğü - Hipodrom Caddesi No:5 B Blok Kat 11 Yenimahalle / Ankara - Tel & Fax : +90 312 507 27 53 / +90 312 507 24 11 adresinden http://www.cfcu.gov.tr ve https://ankara.bel.tr/ internet sitelerinden temin edilebilir.

İhaleyle ilgili yer görme gezisi 29 Kasım 2019 günü saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. (ŞB)

 

 

 

İhale İlanının Tam Metni

 

 

 

MAL ALIMI İHALE DUYURUSU

İhale Başlığı: Güneş Enerjisi Sistemi Mal Alımı

ANKARA-TÜRKİYE

1. Yayın referansı

TR2013/0327.05.01-02/022/002

2. Prosedür

Yerel Açık

3. Program

IPA

4. Finansman

IPA Budget kalemi 22.02.01

TR2013/0327.05.01-02/022

5. İhale Makamı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İHALE ŞARTLARI

6. İhalenin tanımı

Projemizin Genel hedefi; Ankara’ da yapılacak yeni nesil spor tesislerinde yenilenebilir enerji ve verimlilik sistemlerinin kullanımının yaygınlaştırılarak başta yerel yönetimler ve ilgili bakanlıklar üzerinde farkındalık oluşturulması, halkın ortak kullanımına açık olan spor tesislerinde enerji giderlerini düşürmek ve sürdürülebilir spor alanlarının sayısının arttırılmasıdır. Özel hedef(ler);TR-51 Bölgesinde yer alan Ankara’nın konumu ele alarak değerlendirdiğimiz yenilenebilir enerji kaynaklarına uyumluluk gösteren pilot bölgelerde bu sistemden yararlanarak Co2 salınımını minimum düzeye getirmeyi hedeflemektedir.Bu amaçlar çerçevesinde projemizde yer alan güneş enerjisi ekipmanları ve monte edilme hizmeti alımı gerçekleştirilecektir.

 

7. Lot sayısı ve başlıkları

Bu teklif lotlara bölünmemiştir.

KATILIM ŞARTLARI

8. Uygunluk ve menşei kuralları

Katılım, Üye Devletlerden ve Birliğe katılım Tüzüğü’nün kapsadığı ve/veya dış yardım kapsamında sözleşmenin finanse edildiği program için uygulanabilir diğer özel araçlar (bkz. Aşağıda madde 22) için yetkilendirdiği ülkelerden [ferdi ya da grup (konsorsiyum) olarak teklif vererek katılan] tüm tüzel kişilere açıktır. Bu sözleşme ile sağlanan tüm mallar bu ülkelerden bir ya da birkaçından sağlanmış olmalıdır. Katılım, uluslararası kuruluşlara da açıktır. Gerçek kişilerin katılımı, kapsamında sözleşmenin finanse edildiği program için uygulanabilir özel araçların doğrudan hükmü altındadır.

9. İhale dışı bırakılma gerekçeleri

İhaleye teklif sunanlar (İstekliler), Mal Alım İhalesi için Teklif Formunda yer alacak şekilde, AB Dış Yardım Sözleşme Usulleri Uygulama Rehberi (PRAG) 2.3.3 bölümünde listelenen koşulların kendilerinde haiz olmadığını belirten imzalı bir beyan sunmaları gerekmektedir.

10. Teklif sayısı

İstekliler, tüm Güneş Enerji Sistemi için sadece tek bir teklif sunabilir. İstekliler, ihale dosyasında istenilen mal alımlarına yönelik tekliflerine ek olarak, bir değişiklik çözümü için teklif sunamazlar.

11. Geçici teminat

Geçici teminat teklif edilen bedelin %5 i tutarında olacaktır. Geçici teminatın süresi teklifin geçerlilik süresinden en az 30 gün fazla olacaktır. Geçici teminatlar banka teminat mektubu şeklinde verilebileceği gibi nakit olarak da Ankara Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Veznesine proje numarası belirtilerek yatırılabilir.

12. Kesin teminat

Seçilen istekliden, sözleşmenin imzalanması sırasında sözleşme bedelinin %10 tutarında bir kesin teminat sunması istenecektir. Bu teminat, isteklinin Sözleşme Makamı (Hibe Yararlanıcısı) tarafından imzalanan sözleşmeyi tebellüğünden itibaren 5 iş günü içinde istekli tarafından imzalanmış sözleşmenin geri verilmesi ile birlikte sağlanmalıdır. Eğer seçilen istekli, bu süre içerisinde söz konusu teminatı sağlayamazsa, sözleşme geçersiz olacak ve Sözleşme Makamının uygun bulması halinde ikinci sıradaki istekliye yeni bir sözleşme hazırlanıp gönderilecektir.

13. Bilgilendirme toplantısı ve/veya saha gezisi

Bilgilendirme toplantısı yapılmayacak olup / toplu yer görme ziyareti planlanmamıştır. 29.11.2019 saat 17:00’a kadar olası istekliler tarafından yer görme ziyareti yapılabilir.

14. Teklif geçerliliği

Teklifler, tekliflerin sunulmasına ilişkin son başvuru tarihinden sonra 90 günlük bir süre için geçerli olmalıdır.

15. Uygulama süresi

Bu ihalenin uygulama süresi, sözleşmenin imzalanmasından sonra 22 iş günü kadar olacaktır.

 

SEÇİM VE İHALENİN SONUÇLANDIRILMASI KRİTERLERİ

16. Seçim Kriterleri

İsteklilere yönelik olarak aşağıdaki seçim kriterleri uygulanacaktır. Tekliflerin bir konsorsiyum tarafından sunulması halinde, bu seçim kriterleri konsorsiyuma bir bütün olarak uygulanacaktır:

İsteklinin ekonomik ve mali kapasitesi (Mal Alım İhalesi için Teklif Formunun 3. maddesi temel alınır) İstekli bir kamu kurumu ise aşağıdakilere denk bilgi sunmalıdır.

Referans kriterleri:

İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosundaki toplam cironun [Toplam ciro; gelir tablosundaki brüt satışlar tutarından, satıştan iadeler, satış iskontoları ve diğer indirimlerin tutarları düşülmek suretiyle ulaşılan net satışlar tutarıdır.] isteklinin teklif edeceği bedelin % 25 inden az olmaması gerekir.

Bir önceki yıla ait gelir tablosunu sunmayanlar, iki önceki yılın gelir tablosunu sunabilirler.

 

Mesleki kriterler:

İhaleye katılacak aday veya istekliler tarafından,

a) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesinin,

b) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerinin, teklif kapsamında sunulması zorunludur. Ayrıca aday veya isteklilerin ihale tarihi itibarıyla mesleki faaliyetlerini mevzuatı gereği ilgili odaya kayıtlı olarak sürdürdüğünü tevsik eden belgeleri sunması gerekmektedir.

 

Vekaleten ihaleye katılma halinde; vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesinin sunulması zorunludur.

İstekli, bünyesinde asgari 10 (on) yıl meslekî deneyimi olan elektrik mühendisi istihdam ettiğini belgelendirmek zorundadır. Bu kapsamda diploma örnekleri, sigorta işe giriş, hizmet dökümleri vb belgeleri sunmak zorundadır.

 

 

Teknik kriterleri:

Son 5 (beş) yıl içinde kamu veya özel sektörde toplamda 300 kW kurulu güçten az olmamak üzere GES tesisi kurup kabul işlemlerini tamamlamış olmak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgelerin isteklilerce sunulması zorunludur.

 

17. İhalenin sonuçlandırılma kriterleri

Fiyat

TEKLİF VERME

18. Teklif dosyasının nasıl alınacağı

Teklif Dosyası aşağıdaki internet sitesinden temin edilebilir:http://www.cfcu.gov.tr/ ve https://ankara.bel.tr/ Teklif dosyası aynı zamanda Sözleşme Makamından da temin edilebilir. Teklifler, teklif dosyası içerisinde yer alan standart Mal Alım İhalesi için Teklif Formu kullanılarak sunulmalıdır ve bu forma ilişkin format ve talimatlara kesin olarak uyulmalıdır.

Bu ihaleye ilişkin soruları olan istekliler, 19. maddede belirtilmiş olan son teklif teslim tarihinden en az 21 gün önce sorularını yazılı olarak projeler@ankarabel.tr e-posta adresine (1. maddede gösterilen yayın referansını belirtmek suretiyle) göndermelidir. Sözleşme Makamı, son teklif teslim tarihinden en az 11 gün önce tüm isteklilerin sorularını yanıtlamalıdır.

Teklif dosyasına ilişkin nihai açıklamalar ve küçük değişiklikler son teklif teslim tarihinden en az 11 gün önce https://ankara.bel.tr/duyurulmalıdır.

 

19. Son teklif teslim tarihi

02.12.2019 saat: 10:00 tarihidir. Bu tarihten sonra alınan hiçbir teklif değerlendirmeye alınmayacaktır.

20. Teklif açma oturumu

02.12.2019 saat: 10:00 olarak belirlenmiştir.

21. Prosedür dili

Bu ihale süreci ve sözleşme için yapılacak tüm yazılı iletişim Türkçe olacaktır.

22. Yasal dayanak

AB PRAG İhale mevzuatı ve Türkiye Cumhuriyeti AB Genel Sekreterliği uyum çalışması tüzükleri ile Türkiye Cumhuriyeti mevzuatıdır.

 

 

 

 

 



Ankara B.B. GES ve Montaj Ekipmanları için İhale Açtı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı