Ankara’da 249 Milyonluk Yatırımın Temeli Atıldı

Ankara’da 249 Milyonluk Yatırımın Temeli Atıldı

Dergi: 1361       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 23/11/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Ankara’da 249 Milyonluk Yatırımın Temeli Atıldı


22 Kasım 2017 tarihinde Ankara ili DSİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törene, Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, Müsteşar Yardımcıları Ali Rıza Diniz, Hüseyin Dinçer, Cumali Kınacı, Cemal Nogay,  DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Bakanlığımıza Bağlı OGM, DKMP, MGM, SGM, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri, ilçe Belediye Başkanları, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş iştirak etti.

 

 

Ankara’da düzenlenen törende toplam 15 adet tesisin temel atma merasimi gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu temel atma merasimi öncesinde DSİ Genel Müdürlüğü Namık Kiper Koordinasyon Toplantı Salonunda yapılan Ankara İl Koordinasyon Toplantısına Başkanlık yaparak ardından temel atma merasimine katıldılar.

 

Temeli atılacak 15 adet tesisin;

 

-  5 adedi Sulama

-  7 adedi Baraj

-  1 adedi Gölet

-  1 adedi taşkın koruma tesisi,

-  1 adedi OGM tesisidir.

 

249 000 000 TL ‘ye mal olacak tesislerle;

 

-  48 537 dekar tarım arazisi sulanacak,

-  17,46 milyon m3 su depolanacak,

-  1 ilçe taşkınlardan korunacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu;

Sarıeroğlu; Hükûmet olarak Ankara'ya çok büyük yatırımların yapıldığını belirterek, "Ankara'ya en büyük yatırımları yapan Bakanlıklardan biriside Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdır. Bu bakımdan Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. 2003’ten günümüze kadar hükümet olarak toplam 77 Milyar TL yatırım,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak da son 15 yılda Ankara ilimize 2 Milyar 670 Milyon TL yatırım yapılmıştır." dedi.

Söz konusu yatırımların ve bugün temelini atacakları yatırımların istihdama katkısına değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Şu an son 10 yılda ortaya koyduğumuz istihdam performansıyla Avrupa'da en başarılı ülke olmuş durumdayız. 2007 yılından 2016 yılına kadar toplam 7 milyon 772 bin kişi iş gücü piyasasına girerken, bunların 6,5 milyonuna Türkiye'de yeni iş, yeni istihdam yaratılmış."diyerek sözlerini sürdürdü.

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu;

‘’Hükûmet olarak Başkent Ankara’ya 15 yılda 77 Milyar TL yatırım sağladık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak da son 15 yılda Ankara ilimize 2 Milyar 670 Milyon TL yatırımlar yaptıklarını belirten Eroğlu;’’ Ankara’da Şereflikoçhisar ilçesine yıllık 7,41 milyon m3 içmesuyu sağladık. 22 baraj ve 9 gölet inşa ettik.153.355 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 100 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.76 derenin ıslahını tamamladık. ’dedi.

Eroğlu; Ayrıca Bakanlık olarak Ankara’da 83 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 7 şehir ormanı, 6 bal ormanı ve 17 mesire yeri tesis ettik. Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık. Milli Parklar ve Tabiat Parkları ile vatandaşlarımızı tabiatla buluşturduk. 45 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu, 5 adet Havaalanı Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu, Yüksek Atmosfer Gözlem İstasyonu, Meteoroloji Radarı ile Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi kurduk. ’dedi.

Bakan Eroğlu; Bu günde DSİ tarafından inşa edilecek Bala Süleymanlı Barajı, Bala Çavuşlu Barajı, Bala Evciler Barajı, Şereflikoçhisar Seymenli Barajı, Kızılcahamam Bağören Barajı, Nallıhan Uluhan Barajı, Nallıhan Çalıcaalan Barajı, Şereflikoçhisar Karabük Göleti, 5 adet sulama ve 1 adet taşkın koruma tesisi olmak üzere toplam 14 adet 1 adette Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak tesisin temelini atıyoruz.

Temeli atılacak tesislerle 48.537 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak 17 milyon 460 bin metreküp su depolanacak ve 1 ilçe taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca yangın gözetleme kuleleri, mesire yerleri, orman yolları ve yangın ilk müdahale ekip binası tesis edilecektir.’’dedi.

Bakan Eroğlu son olarak “Bu projelerde bizlere büyük destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a aziz milletim adına şükranlarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ankara Valisi Ercan Topaca;

Temeli atılacak Baraj ve Sulama projeleri ile diğer tesisler tamamlandığında Ankara ilimizde kırsal kesimlerde ciddi anlamda sulu tarım yapma imkânı ortaya çıkacaktır. Bununla birlikte ürün çeşidinde ve kalitesinde artış olacak bir mevsimde birkaç çeşit ürün elde etme imkânı doğacaktır.  Diğer taraftan taşkın koruma tesislerinin tamamlanması ile Ankara il ve ilçelerimizde taşkın riski azaltılış olacaktır. Sayın Bakanımıza teşriflerinden dolayı ve verdikleri müjdelerden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum. Temeli atılan tesislerin şehrimize hayırlı olsun. ” dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;

1954 yılından 2003 yılına kadar geçen 49 yıllık sürede Ankara İlimize 10 baraj, 16 Adet Gölet, 20 Adet Sulama Tesisi, 127 Adet Taşkın Kontrol tesisi ve 3 Adet İçmesuyu Tesisi olmak üzere toplam 176 Adet tesis inşa edilmiş iken,

Son 15 yılda, Şereflikoçhisar ilçesine yıllık 7,41 milyon m3 içmesuyu sağladık, 22 adet Baraj, 9 adet gölet ve 25 adet sulama tesisi ile 153 355 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 100 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 76 adet dere ıslahı ile; 1 şehir merkezi ve 120 meskun mahal taşkınlardan korunmuştur.

GÖL-SU’nun devamı olan 1071 Baraj Projesi ile 31 adet tesisi 31 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlayacağız.Bu işlerin 6 adedi tamamlanmış olup, kalan işler de tamamlandığında 92 050 dekar arazi sulu tarıma kavuşturulacaktır.

Bugünde temelini atacağımız 14 adet tesis tamamlandığında 48.537 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak 17 milyon 460 bin metreküp su depolanacak ve 1 ilçe taşkın zararlarından korunacaktır..

Sözlerime son verirken, bizlere her zaman destekleri ile büyük güç veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’na, Valimize, Milletvekillerimize ve Muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyor, yüklenici firmaların çok değerli çalışanlarına,  DSİ mensubu kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bu tesisin ülkemize ve aziz Ankaralı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygı ile selamlıyorum.



Ankara’da 249 Milyonluk Yatırımın Temeli Atıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı