Antalya Yelten Barajı Sulaması Yenileniyor

Antalya Yelten Barajı Sulaması Yenileniyor

Dergi: 1361       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 24/11/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Antalya Yelten Barajı Sulaması Yenileniyor


DSİ Antalya’ya yaptığı yatırımlarla Antalya ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ Son 14 yılda Antalya’da 16 baraj ve 3 gölet inşa etti. Antalya’da 431 bin 200 dekar araziyi sulamaya açtı. Böylece Antalyalı çiftçilerimize yıllık 433 Milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 84 derenin ıslahını tamamladı.

 

 

 

Antalya ili yatırımları kapsamında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 1994 yılında tamamlanarak hizmete giren ve şebekesi açık kanalet ve kanal olan Korkuteli Yelten Barajı Sulaması yenilenerek borulu sisteme dönüştürülüyor.

 

Proje kapsamında vahşi sulama yöntemiyle yapılan sulama, basınçlı ve borulu sisteme dönüştürülerek proje tamamlandığında 3.170 dekar zirai arazi modern şekilde sulanacaktır. İş kapsamında sulama ana boru hattında ve yedek hatlarda toplam 14 804 metre olan sulama şebekesinin tamamı bitirilmiş olup; sanat yapılarının imalatları devam etmektedir.

 

 

Yelten Barajı Sulaması Yenilemesi projesinin tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yılda 4 391 100 TL katkı sağlanmasının hedeflenmektedir.

Projenin ile su tasarrufu, üründe verim, kalite artışı ve ürün maliyetleri ile genel maliyetlerde düşüş olarak çiftçilerimize kazanç sağlanacaktır. Ayrıca modern sulama yönteminin hayata geçirilmesi ile birlikte vahşi sulama yöntemlerinin toprak yapısı üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerin de önüne geçilmesinin yanı sıra aşırı su kullanımına bağlı olarak toprakta oluşacak çoraklaşmanın da önüne geçilecektir.

 



Antalya Yelten Barajı Sulaması Yenileniyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı