Aselsan Mobil Sınır Güvenlik Sistemlerini Teslim Etti

Aselsan Mobil Sınır Güvenlik Sistemlerini Teslim Etti

Dergi: 1437       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 16/05/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Aselsan Mobil Sınır Güvenlik Sistemlerini Teslim Etti


20 adet Zırhlı Mobil Aracın Devir Teslim Töreni bugün Aselsan Macunköy Tesisleri'nde geçekleştirildi. Devir Teslim Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, AB Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals ve Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün katıldı.

İçişleri Bakanı Muhterem İnce ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu devir-teslimi içeren belgeleri imzaladı. Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı, Hızır zırhlı araçların figürlerini bakan yardımcılarına hediye etti. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Hızır askeri birliklerin mobil gözetleme ihtiyacını karşılayacak

Yüzde 75'i Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Preaccession Assistance - IPA), yüzde 25'i Türkiye Cumhuriyeti tarafından ulusal katkı ile desteklenen "Türkiye ve AB Sınırlarının Sınır Gözetleme Kapasitesinin Artırılması için Mobil Gözetleme Araçları Tedarik Projesi" kapsamında, 2017 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından ihaleye çıkılmıştı.

Avrupa Birliği çağında yeterliliği sağlayan tüm firmaların katılımına açık olarak gerçekleştirilen ihalede Aselsan en iyi fiyat ve teknik çözümü vererek birinci oldu.

Sözleşme makamının Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans Birimi, ana faydalanıcının İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ve kullanıcının da Kara Kuvvetleri Komutanlığı olduğu proje kapsamında 57 adet Güvenlik Sistemi için toplam bedeli yaklaşık 30 milyon euro olan iki ayrı sözleşme imzalandı.

Araç platformu olarak Katmerciler tarafından üretilen Hızır 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçları kullanılmış olup, araç üzeri elektronik sensörler ve bu sensörlerin bir arada çalışmasını sağlayan güvenlik yönetim yazılımı Aselsan tarafından tasarlanan ve üretilen milli sistemlerden oluşuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte farklı ülkelerdeki askeri birliklerin de envanterinde olan Aselsan ürünü Acar Kara Gözetleme Radarı, Şahingözü-Od Elektro-optik Sensör Sistemi, 9661 V/UHF Kara Telsiz Sistemi ve Seda Atış Yeri Tespit Sistemi araç üzerine entegre edilmiş olup, yine Aselsan tarafından tasarlanan Secans Güvenlik Yönetim Yazılımı ile tüm sensörlerin kontrolü ve bir arada çalışabilmesi sağlanıyor.

Araç üzeri sensörler sayesinde, gece/gündüz olumsuz hava koşullarında askeri birliklerin kısa/orta/uzun menzilde mobil gözetleme ihtiyacı karşılanacak. Radar ile tespit edilen bir hedef ya da atış yeri tespit sistemi ile tespit edilen bir keskin nişancı atışı sayısal harita üzerinde koordinatlarıyla belirlenerek termal kamera sayesinde gözetlenebilecek ve takip altına alınabilecek. Ayrıca tüm bu görüntüler sürekli kaydedilecek.

Projede tasarım faaliyetleri tamamlanmış olup, 20 adet Ateş Mobil Sınır Güvenlik Sistemi üretimi, kullanıcı eğitimleri ve sistem testleri için İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı yetkilileri ile birlikte gerçekleştirilerek batı sınırlarımızdaki askeri birliklerimize teslim edilmek üzere hazır hale geldi.

Trakya sınırlarımızda kullanılacak sistemler sayesinde yasadışı göçmen ve kaçakçıların tespit edilmesiyle, Türkiye-AB sınır hattı güvenliğine katkı sağlanacak.



Aselsan Mobil Sınır Güvenlik Sistemlerini Teslim Etti




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı