Ayen Enerji Mordoğan RES Projesi için AYM’ye Başvuruyor

Ayen Enerji Mordoğan RES Projesi için AYM’ye Başvuruyor

Dergi: 1445       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/07/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Ayen Enerji Mordoğan RES Projesi için AYM’ye Başvuruyor


Ayen Enerji, Mordoğan RES ile ilgili ‘ÇED Olumlu’ kararının Danıştay’da iptal edilmesinin ardından Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.  

Ayen Enerji AŞ, İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan mahallesindeki Mordoğan Rüzgar Enerji Santrali (RES) için planladığı kapasite artışı projesi ile ilgili olarak; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünden Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı almıştı. Daha sonra ÇED olumlu kararının iptali istemiyle dava açılmış; İzmir 6. İdare Mahkemesi iptal kararı vermişti. Danıştay 6. Dairesi, mahkemenin iptal kararını onayladı ve ÇED Olumlu Raporu’nun iptali böylece kesinleşti.

Ayen Enerji, onama kararında yer alan hususların hatalı ve ilamın gerekçesiz olması gerekçeleriyle; 30 gün içinde Anayasa Mahkemesi nezdinde bireysel başvuru yoluna gideceğini duyurdu. 

Şirketin açıklamasında iptal kararını onaylayan Danıştay’ın onama ilamında kapasite artırım oranının 10,50 MWm (5 adet 2,1 MWm) olarak gösterildiği hatırlatıldı. Açıklamada Ayen Enerji’nin yerleşim yerlerine yakın iki türbini kaldırmak suretiyle türbin sayısını üçe indirdiği ve projenin kurulu gücünün 10,50 MWm’den 10,35 MWm’ye düşürüldüğü ve bu hususun Danıştay tarafından gözden kaçırıldığına inandıkları belirtildi.

 



Ayen Enerji Mordoğan RES Projesi için AYM’ye Başvuruyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı