Bakan Eroğlu Ankara’da 6 Tesisin Temelini Attı 1 Tesisin Açılışını Yaptı

Bakan Eroğlu Ankara’da 6 Tesisin Temelini Attı 1 Tesisin Açılışını Yaptı

Dergi: 1383       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 26/04/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Bakan Eroğlu Ankara’da 6 Tesisin Temelini Attı 1 Tesisin Açılışını Yaptı


25 Nisan 2018 tarihinde düzenlenen merasime Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri, ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve basın mensupları ile çok sayıda vatandaş iştirak etti.

 

 

Temeli atılacak ve Açılışı yapılacak 7 adet tesisin;

  • 1 adedi Baraj,
  • 2 adedi Baraj ve Gölet,
  • 3 adedi Islah Projesi,
  • 1 adedi OGM tesisidir.

169.000.000 TL’ye mal olacak tesisler ile

4.500 dekar arazinin sulanması sağlanacak, 2,33 milyon m³ su biriktirilecek, 3ilçe taşkınlardan korunacak, Orman Köylülerin korunması ve desteklenmesi sağlanacaktır. Açılışı yapılan Şereflikoçhisar Karabük Gölet’i ile 530 dekar arazinin sulanması sağlanacaktır.

 

 

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu

Sarıeroğlu, törende yaptığı konuşmada, toplumun tüm kesimlerine dokunan çalışmaları gerçekleştirmenin kendileri için onur ve gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Her zaman kimsesizlerin kimsesi olmak için uğraştıklarını dile getiren Sarıeroğlu, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak sizlere daha fazla katkı sağlayacağımız bir dönemi planladık. Toplum yararına çalışma programlarımızla şehirlerimizde süreçlere destek oluyoruz.” diye konuştu. Sarıeroğlu, Türkiye'nin önemli ve zorlu süreçlerden geçtiğini belirterek bunların çalışma hızlarını kesmediğini vurguladı.

Sarıeroğlu sözlerini “Ülkemiz için reformlarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz. Arka arkaya TBMM'den paketlerimizi çıkarıyoruz. Hem iş dünyamız için hem çalışma hayatımız için hem emekçi ve çiftçi kesimi açısından çok önemli düzenlemeleri arka arkaya gerçekleştirdik. Bu, Türkiye’nin gücünün, istikrarının göstergesidir." diyerek sonlandırdı.

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu;

“Hükümet olarak son 15 yılda Ankara ilimize büyük yatırım yaptıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Eroğlu “Ankara’da Şereflikoçhisar ilçesine yıllık 7,41 milyon m3 içmesuyu sağladık. 23 baraj ve 10 gölet inşa ettik. 9 baraj ve 2 gölet inşaat safhasındadır. 153.355 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 100 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 76 derenin ıslahını tamamladık.” dedi.

Ayrıca; “Bakanlık olarak Ankara’da 86 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 7 şehir ormanı, 6 bal ormanı ve 15 mesire yeri tesis ettik. Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık. Milli Parklar ve Tabiat Parkları ile vatandaşlarımızı tabiatla buluşturduk. 45 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu, 1 adet Meteoroloji Radarı, 1 adet Mobil Ravinsonde, 1 adet Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi kurduk.” dedi.

Ankara’a daha önce verilen müjdelerin durumunu açıklayan Bakan Eroğlu; 28.08.2013 tarihinde Ankara’ya verilen 220 Milyon TL’lik 33 Müjdenin tamamı hizmete alınmıştır. ’dedi.

Eroğlu son olarak “Bu projelerde bizlere büyük destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a aziz milletim adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

Ankara Valisi Ercan Topaca;

"Bugün temelini atacağımız sulama tesisleri ile Ankara ilimizin münbit toprakları su ile buluşacak, sulu tarım ile birlikte çiftçimizin gelirinde ve refah düzeyinde artış olacaktır. Temeli atılan taşkın koruma tesisleri ile Ankara il ve ilçelerinde taşkın riski azaltılmış olacaktır. Bu bakımdan bu yatırımlar Ankara ilimiz için son derece büyük önem arz etmektedir. Bu bakımdan Sayın Bakanımıza şehrimize ve ilçemize teşrifleri ve yapılan bu devasa yatırımlar için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna “Belediyemiz tarafından Başkent sınırları içerisinde yapılan tarım ve hayvancılık kapsamında Başkent çiftçisi yeni projelerle desteklenmeye devam edecek.  Üreticilerin ekonomik yönden desteklenmesi başta olmak üzere üretimi artırarak, ürün çeşitliliğine katkı sağlamak amacıyla alınan kararlarla, çiftçilere eğitimden teknik ekipmana her türlü destek verilecek.” dedi.

Başkent çiftçisine verilecek desteklerle, hem üreticinin gelirinin artacağına hem de ekonominin kazanacağına dikkat çeken Tuna “ Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na yapılan bu devasa yatırımlar için şükranlarımı sunuyorum. Bu yatırımlar ile Başkent çiftçisinin refah seviyesinde ve gelir düzeyinde ciddi gelişmeler sağlanacaktır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;

 

Sözlerine DSİ tarafından Ankara iline yapılan yatırımlarla başlayan Genel Müdür Acu; “Son 15 yılda DSİ tarafından, 23 adet baraj, 2 adet içme suyu,10 adet gölet ve 25 adet sulama tesisi ile 7,41 milyon m³ içme ve kullanma suyu sağladık, 153 bin 355 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 100 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 76 adet dere ıslahı ile Ankara şehir merkezi 114 meskun mahal ve 1.200 dekar arazi taşkınlardan korundu.

Bugün temelini atacağımız ve açılışını yapacağımız 169.000.000 TL’ye mal olacak tesisler ile 4.500 dekar arazinin sulanması sağlanacak, 2,33 milyon m³ su biriktirilecek, 3ilçe taşkınlardan korunacaktır. Açılışı yapılan Şereflikoçhisar Karabük Gölet’i ile 530 dekar arazinin sulanması sağlanacaktır. ’dedi.

 

 

Acu sözlerini “Bizlere her zaman destekleri ile büyük güç veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’na Valimize, Milletvekilimize ve Muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyor, yüklenici firmaların çok değerli çalışanlarına,  DSİ mensubu kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, temelini atacağımız bu tesislerin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygı ile selamlıyorum diyerek sonlandırdı.

 



Bakan Eroğlu Ankara’da 6 Tesisin Temelini Attı 1 Tesisin Açılışını Yaptı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı