Bakan Varank, Polipropilen Üretim Tesisi'ni İnceledi

Bakan Varank, Polipropilen Üretim Tesisi'ni İnceledi

Dergi: 1522       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 19/01/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Bakan Varank, Polipropilen Üretim Tesisi'ni İnceledi


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin ilk endüstriyel üretim projesi olan Polipropilen Üretim Tesisi’nin yerinde inceledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin enerji ve petrokimya gibi cari açık verdiği alanlarda yatırımların yapıldığı Çukurova bölgesindeki stratejik tesisleri ziyaret etti. Rönesans Holding'in hayata geçireceği, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin ilk endüstriyel üretim projesi olan Polipropilen Üretim Tesisi'nin yerini inceleyen Varank, Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak'tan bilgi aldı. Varank, EMBA Elektrik Üretim AŞ'nin Adana Özel Endüstri Bölgesi'ndeki ziyaretinde şirketin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mete Bülgün'le de termik elektrik santralinde son durum konusunda görüştü.

Bakan Varank, ikinci durağı olan Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki (NGS) çalışmaları inceledi. Varank, Akkuyu NGS için, “İnşallah 2023 sonunda ilk reaktör devreye alınacak ve burada elektrik üretilmeye başlayacak” dedi.

Çin'in Enerji Yatırımı


Varank, Ceyhan'ın, Türkiye'nin enerji ve petrokimya açısından önemli bir bölgesi olduğunu da belirterek şöyle konuştu:

“Bir firmamız orada Türkiye'nin ilk polipropilen tesisisin inşaatına başlayacak. Temelini bu sene içinde atmak istiyoruz.” Ceyhan'da önemli bir santralin de inşa edildiğini dile getiren Varank, “Türkiye'nin en büyük elektrik santrallerinden birisi EMBA tarafından orada inşa ediliyor. Burası, Çin hükümetinin aslında Türkiye'deki ilk ve en büyük doğrudan yatırımlarından biri. var. Bu sene sonuna kadar artık üretime geçmek istiyor” dedi.



Bakan Varank, Polipropilen Üretim Tesisi'ni İnceledi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı