Batısöke Çimento, dünyada ilk kez ABB Ability™ MNS Dijital kuran şirketlerden biri oldu

Batısöke Çimento, dünyada ilk kez ABB Ability™ MNS Dijital kuran şirketlerden biri oldu

Dergi: 1391       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/06/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Batısöke Çimento, dünyada ilk kez ABB Ability™ MNS Dijital kuran şirketlerden biri oldu


Batısöke Çimento, Türkiye'nin batısındaki Aydın ilinin yakınlarındaki çimento üretim tesisinde, operasyonlarını optimize etmek için ölçeklenebilir ve modüler alçak gerilim (AG) akıllı şalt çözümü ABB Ability™ MNS Digital'i dünyada ilk kez kullanan şirketlerden biri oldu. MNS Digital ile işletme maliyetlerinde yüzde 30'a kadar tasarruf elde etmek mümkün olacak. Batısöke Çimento aynı zamanda, MNS Digital çözümlerindeki elektrik sistemleri için ABB Ability™ durum monitörizasyonu işlevini de dünyada ilk uygulayan şirket oldu.

Ülkenin ilk çimento fabrikalarından biri olan tesisin temelleri 1955 yılında atılmış ve 2016 yılında, büyük çaplı geliştirme ve genişletme çalışmaları başlatılan fabrikanın yeni tesislerinin bu yıl içinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Batısöke Çimento, modern ve enerji verimli bir tesis elde etmek amacıyla, tesisteki proses çalışma sürelerini korumak için en son teknolojik yenilikleri uygulamanın ve son yıllarda otomasyon ve dijitalleştirmede sağlanan ilerlemelerden faydalanmanın yollarını aramaktaydı.

ABB, tüm bu gereksinimleri karşılamak için, bilgiye dayalı seçimler yapmalarını, bakım döngülerini optimum hale getirmelerini ve planlanmamış kesintileri önlemelerini sağlayan dijital çözümler içeren eksiksiz bir elektrifikasyon çözümü sundu.

Operasyonları proaktif bir şekilde yönetmek amacıyla, hızlı ve doğru karar almayı destekleyen gerçek zamanlı veriler sağlayan yeni nesil AG şalt donanımı çözümü MNS Digital kurulumu sağlandı. Modüler tasarımıyla bu şalt donanımı, gelecekteki genişlemeleri destekleyecek şekilde ölçeklenebilmekte. Buna ek olarak ark hatalarına karşı tamamen korumalı bir sistem olan MNS Digital ile tesis personelinin güvenliği de arttı. Dijital iletişim ile operator, meydana gelen arızalardan haberdar edildiği için potansiyel tehlikeli durumlar ve ekipman arızalarından kaçınmak konusunda gerekli önlemleri alabilir ve daha güvende olur.

Elektrifikasyon Ürünleri, Dağıtım Çözümleri Global Ürün Grubu Müdürü Marco Tellarini : “MNS Digital çözümünün bir parçası olan elektrik sistemleri için yeni ABB Ability™ durum izleme işleviyle müşteriler, operasyonlarına dair derin bir bakış açısı kazanmış ve veriler, her bağlantılı cihazın kullanımına sunulmuştur. Sistem, sorunun belirlenmesi ve çözülmesi arasındaki süreyi düşürerek tesislerde kesinti sürelerini kısaltmak için tasarlanmış ve daha iyi bir tesis çalışma performansı ve optimum işletme ve bakım maliyetleriyle ulaşılmasını sağlamıştır.”diye belirtmektedir.

 



Batısöke Çimento, dünyada ilk kez ABB Ability™ MNS Dijital kuran şirketlerden biri oldu




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower