Bemka Enerji Adana Kozan Biyokütle Enerji Santrali Projesi

Bemka Enerji Adana Kozan Biyokütle Enerji Santrali Projesi

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yatırım Projeleri

Dergi: 1355       Kategori: Yatırım Projeleri       Yayınlanma Tarihi: 12/10/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Bemka Enerji Adana Kozan Biyokütle Enerji Santrali Projesi

Kapasite artışı için ÇED süreci başladı

Bemka Enerji A.Ş., Adana Kozan İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde ''Biyokütleden Kombine Elektrik Enerjisi ve Isı Üretim Santrali'' kurmak için çalışmalara devam ediyor.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; söz konusu yatırımı daha verimli hale getirebilmek ve son teknolojileri kullanabilmek amacı ile sistemi oluşturan kazan ve türbinlerde değişime gidildi. Yeni seçilen bu ekipmanların verimliliği daha fazla olup söz konusu tesisin kapasitesini de arttırıyor. 30 MWe (90 MWt) kapasiteli tesis, kazan ve türbinlerdeki bu değişiklik ile 50 MWe (140 MWt) kapasitesine yükselecek. Kapasite artışı için Karagöz Çevre firmasınca hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Bakanlık, raporu inceleyerek, uygun buldu ve ÇED sürecini başlattı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) proje için ön lisans vermişti. Ön lisans, 13.04.2017-13.10.2019 tarihleri arasında geçerli olacak. Şirketin elektrik üretim lisansı alabilmesi için verilen süre içinde EPDK'nın kendisinden istediği şartları yerine getirmesi gerekiyor.
Proje ile başta Adana bölgesi ve çevre illerde bulunan biyokütlenin yakılmak sureti ile elektrik enerjisine çevrilmesi ve toplamda 197.000 ton/yıl miktardaki biyokütlenin yakılması suretiyle elektrik enerjisi ve ısı üretilmesi planlanıyor. Tesiste hammadde olarak pamuk, mısır, ayçiçeği, buğday, arpa, soya, yerfıstığı, orman ve orman endüstrisinde ortaya çıkan bitkisel atıklar kullanılacak. Atıkların yakılmasıyla elde edilecek buharın, buhar tribününden geçirilmesiyle elektrik elde edilecek.
* Yatırımlar Dergisi 1332 (GB)



Bemka Enerji Adana Kozan Biyokütle Enerji Santrali Projesi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı