Çay Barajının Gövde Dolgusu Tamamlandı

Çay Barajının Gövde Dolgusu Tamamlandı

Dergi: 1402       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 11/09/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Çay Barajının Gövde Dolgusu Tamamlandı


DSİ Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımlara  devam ediyor. Afyonkarahisar ilinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Afyonkarahisar ili de nasibini aldı.

 

 Bölgenin en yüksek barajı olan Afyonkarahisar Çay Barajında 2.850.000 m³ gövde dolgusu 8 Eylül 2018 tarihi itibari ile tamamlanmış olup bir sonraki aşama olan gövde ön yüzeyinin betonla kaplanması ve diğer ünitelerin tamamlanarak 2019 yılı içerisinde barajın hizmete alınması hedefleniyor.

Çay Barajı 105 Metre Yüksekliği İle Bölgenin En Yükseği

Temelden yüksekliği 105,5 metre ve 15,98 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip baraj, 18 bin 550 dekar zirai arazinin sulanmasına  ve Çay, Bolvadin ilçeleri ile Bolvadin'e bağlı Dişli ve Özburun beldelerinin içmesuyu ihtiyaçlarının sağlanacak olup diğer taraftan Çay Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte bölge insanının ekonomik olarak rahatlamasına ve 2018 birim fiyatları ile milli ekonomiye 20 Milyon TL katkı sağlanacaktır.

 

Çay Barajı ile birlikte eş zamanlı çalışmaları devam etmekte olan;

-Çay Barajı Sulaması %90 seviyesinde olup 2018 yılı sonunda iş tamamlanacak.

-Çay Barajı İsale Hattı işi tamamlandı.

-Çay Barajı Arıtma Tesisi işi ise %72 seviyesinde olup çalışmalar devam ediyor.



Çay Barajının Gövde Dolgusu Tamamlandı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı