DOMOTEX, döşeme sektörünü üç farklı noktada buluşturuyor

DOMOTEX, döşeme sektörünü üç farklı noktada buluşturuyor

Dergi: 1402       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 10/09/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


DOMOTEX, döşeme sektörünü üç farklı noktada buluşturuyor


Güçlü uluslararası bir ağ denince akla DOMOTEX Worldwide geliyor. 30 yıldan uzun bir süredir dünyanın önde gelen halı ve zemin kaplamaları fuarı olarak DOMOTEX, katılımcıların ürünlerini gelecek vaat eden pazarlarda sunmalarına ve satmalarına olanak sağlamaya devam ediyor.

DOMOTEX, ürünlerini dünyanın en çok gelecek vaat eden pazarlarında sunmaları ve satmaları konusunda halı ve zemin kaplama sektörü katılımcılarına 30 yılı aşkın bir süredir destek vermeye devam ediyor. Almanya'nın Hannover kentinde faaliyet gösteren Deutsche Messe şirketler grubunun sahip olduğu dinamik ve uluslararası bir marka olan DOMOTEX, her biri kendine özgü odak noktasına sahip, özgün katılımcı ve ziyaretçi kitlesi ile DOMOTEX asia/CHINAFLOOR, DOMOTEX Türkiye ve önümüzdeki yıl kapılarını ilk kez açacak olan DOMOTEX USA olmak üzere uluslararası ticaret fuarı üçlüsünden oluşuyor.

 

Kıtaları Birleştirir

 

DOMOTEX, döşeme sektöründeki katılımcıları ve ziyaretçileri üç farklı noktada buluşturan eşsiz bir platform sağlıyor. Katılımcılar kendilerini yerel olarak konumlandırırken, dünyanın farklı kıtalarında bağlantılar kurma fırsatı da yakalıyor. Almanya'nın Hannover kentindeki ana organizasyon olan DOMOTEX fuarına ek olarak, Asya-Pasifik, Türkiye ile Orta Doğu ve gelecek yıldan itibaren Kuzey Amerika’ya yönelik özel çalışmalar gerçekleştiriliyor.

DOMOTEX Worldwide etkinlik portföyünün proje direktörü olan Susanne Klaproth, “Markamız uluslararası alanda giderek daha fazla ilgi görüyor ve her geçen gün artan tanınırlığından istifade ediyor” diyor.

DOMOTEX USA'nın eklenmesiyle, bu global marka varlığını bir başka kıtada daha gösteriyor. Merkezi Güneydoğu Anadolu'daki Gaziantep'te bulunan DOMOTEX Türkiye, Türk halı sektörünün kalbinde yer alıyor. Şanghay ise yaklaşan etkinlik için planlanan özel sunumlar ve destekleyici programlarla DOMOTEX asia/CHINAFLOOR'un 2018'de 20. yıldönümünü kutlarken, Asya-Pasifik bölgesi için ideal bir lokasyon olduğunu kanıtlamış oldu.

 

DOMOTEX’in Uluslararası Lokasyonları; Bir Bakışta Üç Fuar...

 

Halı ve zemin kaplamaları alanında Asya-Pasifik bölgesindeki en büyük ticaret fuarı olan DOMOTEX asia/CHINAFLOOR (Şanghay), DOMOTEX'in uluslararası dallarından en kapsamlısı olarak göze çarpıyor. Fuarın bugüne kadarki en başarılı yılı olan 2018’de DOMOTEX asia/CHINAFLOOR'a 104 ülkeden 60.000'in üzerinde ziyaretçi katıldı. Swiss Krono, Parador, Haro, Classen, Invista, Sensa, Voxflor, Tarkett, Gerflor, LG Hausys, Homag, Dynea, Faus, Nox, US Floors, Lamett, Oriental Weavers, Decospan ve Balsan gibi uluslararası faaliyet gösteren firmaların da önümüzdeki yıl katılımları şimdiden kesinleşti. Fuar, VNU Exhibitions Asia ve The Build Your Dream Group ile işbirliği içinde gerçekleştiriliyor.

DOMOTEX asia/CHINAFLOOR, makine ve el yapımı halı, parke ve laminant zeminler, esnek stil sahibi zemin kaplamalarının yanı sıra uygulama ve döşeme tekniklerine de odaklanıyor. Etkinlik, halı, ahşap ve esnek zemin kaplamaları alanlarında yenilikçi ürünlerin tanıtıldığı InnovAction Flooring Campaign’in yanı sıra özel sunumlar ve renkli bir program da içeriyor. Ayrıca fuarda sergilenen ürünler, en iyi 10 ürünü seçmek için yapılacak yarışmaya katılacak. Halı salonlarında rehber eşliğinde gerçekleştirilecek tur ile önde gelen Çinli üreticilerle ticari iş birliği teşvik edilirken, Luxury Brands Carpet Show’da da lüks halılar sergilenecek.

 

Bir sonraki ticaret fuarı tarihi: 26-28 Mart 2019. 

 

Mart ayının sondan bir önceki haftası olan etkinlik tarihi, Mart ayının son haftası olarak değiştirildi. Bu değişiklik, etkinlikte toplamda 15 sergi salonunun (önceden 12 idi) mevcut olacağı ve fuarın daha büyük stant taleplerini artık karşılayabileceği anlamına geliyor.

 

Etkinlik yeri: Shanghai New International Expo Center
http://www.domotexasiachinafloor.com

 

Türkiye Halı Sektörünün Kalbinde...

 

DOMOTEX Turkey (Gaziantep, Güneydoğu Anadolu), önde gelen Türk halı üreticilerini tek bir fuarda bir araya getiriyor. Gaziantep'in seçilmesinin nedenlerinden biri, dokuma halı üreticilerinin çoğunluğunun bu kentte yer alması. Türkiye ve Ortadoğu'da halı üreticileri için lider ticaret platformu olan fuar, 2018'de beşinci kez gerçekleştirildi. 89 ülkeden yaklaşık 11.000 ziyaretçi ile DOMOTEX Turkey’in ziyaretçi sayısında yüzde 30'luk bir artış kaydedilmesi, etkinliği hem bölge için hem de Orta Doğu'da yeni pazarlar açmak için uygun bir platform haline getirdi. Etkinliğin organizatörleri, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAİB) ve Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası ile işbirliği halindeki Deutsche Messe iştiraki Hannover Fairs Turkey'dir.

DOMOTEX Turkey, makine halıları, el yapımı halılar, esnek ve tekstil zemin kaplamaları, parke, ahşap ve laminant zeminler ve dış mekan kaplamalarının yanı sıra halı üretim makineleri ve araçlarını kapsıyor.

Bir sonraki etkinlik: 27-30 Nisan 2019
Etkinlik Yeri: Ortadoğu Fuar Merkezi, Gaziantep
http://www.domotexturkey.com/en

 

Amerika’nın Zemin Kaplamaları Sektörü Merkezi...

 

DOMOTEX USA (Atlanta), tüm Amerikalı’ların yüzde 75'inin yaşadığı ABD pazarının büyüyen doğu bölgesine odaklanırken, aynı zamanda yalnızca halı ve zemin kaplamaları dalındaki tek Kuzey Amerika ticaret fuar ve konferansı olma özelliğini taşıyor. Konum olarak Atlanta'nın seçilmesinin nedenlerinden biri, Amerikan halı üretiminin merkezi olan Dalton'a yakın olması. Yerli müşteriler için Amerikan zemin kaplamaları endüstrisine odaklanan fuarın prömiyeri, 28 Şubat - 2 Mart 2019 tarihleri arasında Georgia Dünya Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Deutsche Messe'nin iştiraki olan Hannover Fairs USA tarafından düzenlenecek olan DOMOTEX USA kapsamında 150'den fazla katılımcı katılımlarını teyit etmiş olduğundan şu an itibari ile mevcut sergi alanının yüzde 80'i satılmış durumda. DOMOTEX USA, Amerikan zemin kaplama sektörü platformu olarak toptancı ve perakendecileri, yerli inşaat sektörünü, zemin döşemecilerini ve satın alma gruplarını bir araya getirecek. ABD merkezli bu etkinliğe katılacaklarını teyit eden sektörün önde gelen şirketleri arasında, Shaw Industries Group, Beauflor USA, The Dixie Group, Swiss Krono Group, Mullican Flooring, Hamat ve Engineered Floors bulunuyor.

DOMOTEX USA makine halıları, parke, ahşap döşeme ve laminantlar, el yapımı halılar, tekstil ve esnek zemin kaplamaları, dış mekan zeminleri ve zemin kaplama teknolojisine odaklanacak. Etkinliğn merkezinde yer alan DOMOTEX USA Plaza, açılış konuşmacısı olarak sektörün önde gelen isimlerini de ağırlayacak. Özel sunumlara ve eğitim alanlarına ek olarak, kuzey Georgia'daki zemin kaplamaları üretim tesislerine ziyaretler yapılması da planlanıyor.

 

Bir sonraki etkinlik: 28 Şubat – 2 Mart 2019
Etkinlik yeri: Georgia World Congress Center, Atlanta, Georgia, ABD
http://www.messe.de/en/trade-fairs/domotex-usa.xhtml



DOMOTEX,  döşeme sektörünü üç farklı noktada buluşturuyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower