DSİ 19. Bölge'nin Sivas Divriği Susuzlar Barajı Projesi için Halkın Katılımı Toplantısı Yapılacak

DSİ 19. Bölge'nin Sivas Divriği Susuzlar Barajı Projesi için Halkın Katılımı Toplantısı Yapılacak

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yatırım Projeleri

Dergi: 1434       Kategori: Yatırım Projeleri       Yayınlanma Tarihi: 25/04/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


DSİ 19. Bölge'nin Sivas Divriği Susuzlar Barajı Projesi için Halkın Katılımı Toplantısı Yapılacak


Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge (Sivas) Müdürlüğünce gerçekleştirilmesi planlanan, "Sivas Divriği Susuzlar Barajı ve Doğal Yapı Malzeme Ocakları (Hazır Beton Santralı, Kırma-Yıkama Eleme ile Yıkama-Eleme Tesisi Dahil)" projesi ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; söz konusu projeye ait Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı. Proje bedeli 96.000.000 TL olarak belirlenen işin ÇED raporu Temelsu Mühendislik tarafından hazırlandı. Projeye ait Halkın Katılımı Toplantısı 14 Mayıs 2019 günü yapılacak.

Yetkililer, proje için planlama çalışmalarının yapıldığını, yerin iş için uygun olup olmadığını değerlendirdiklerini kaydettiler. Çalışmaların tamamlanmasından sonra proje ihalesine daha sonra da ödenek dahilinde yapım ihalesine çıkılması bekleniyor.

Proje kapsamında yapımı planlanan Susuzlar Barajı, Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Fırat-Dicle Havzası’nda, Fırat Nehri’ne dökülen Çaltı Deresi’nin kolu olan Acı Çayı’na deşarj olan Tatlıçay Deresi’ne karışan Ilıca Deresi üzerinde yer alıyor. Susuzlar Barajı aks yeri Divriği ilçe merkezinin yaklaşık 30 kilometre kuzeybatısında bulunuyor.

Proje ile mevcut durumda kuru tarım yapılan alanlarda cazibe ile sulama yapılarak tarımsal üretimin arttırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında yaklaşık 20,6 kilometre bir sulama hattından cazibe ile sulama alanlarına su aktarımı yapılması planlanıyor. Böylece bölgede brüt 968 ha, net 871 ha’lık tarım arazisine sulama suyu temin edilecek.

Proje kapsamında planlama çalışmaları yapılan Susuzlar Barajı, Ilıca Deresi üzerinde yer alacak olup baraj, 1325,00 metre kret kotunda, yüksekliği talvegden 80,0 metre olarak planlanıyor. Baraj gövdesinin ön yüzü beton kaplı kaya dolgu olarak düşünülüyor. Kret genişliği 10,00 metre olacak. Dolusavak sağ sahilde karşıdan alışlı, kontrolsüz, derivasyon kondüvisi 3,0 metre çapında dairesel kesitli betonarme olarak projelendirildi. Barajın 1403,9 metre olan maksimum su seviyesindeki toplam depolama hacmi yaklaşık 19,17 hm³, göl alanı yaklaşık 0,86 km², baraj yerinde yağış alanı 29,8 km² olarak belirlendi.

Yaklaşık maliyeti 986.286 TL olarak belirlenen, "Sivas - Divriği Susuzlar Barajı ve Sulaması Planlama Mühendislik Hizmetleri" ihalesini kazanan Temelsu Mühendislik ile 950.000 TL üzerinden sözleşme imzalanmıştı.

Hatırlanacağı gibi, konuyla ilgili daha önceki gelişmeler 1331 sayılı Yatırımlar Dergisi'nde yer almıştı. (EE)



DSİ 19. Bölge'nin Sivas Divriği Susuzlar Barajı Projesi için Halkın Katılımı Toplantısı Yapılacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı