DSİ Çığrı Barajı ve Elvanpaşa Göleti ile İlgili Çalışmalarını Sürdürüyor

DSİ Çığrı Barajı ve Elvanpaşa Göleti ile İlgili Çalışmalarını Sürdürüyor

Dergi: 1407       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/10/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


DSİ Çığrı Barajı ve Elvanpaşa Göleti ile İlgili Çalışmalarını Sürdürüyor


DSİ Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Afyonkarahisar ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Afyonkarahisar ili nasibini aldı.

DSİ son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışı sağlıyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Başmakçı Çığrı Barajının gövde dolgusunun tamamlandı. Tamamlanarak su tutulan Başmakçı Çığrı Barajının bütün bileşenlerinin tamamlanması ile depolanacak su ile 4.810 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak. Barajın gövde dolgu imalatları tamamlanmış olup, kret düzenleme imalatları devam ediyor.

Temelden 41 metre yüksekliğe sahip ve 1.65 milyon metreküp suyun depolanmasını mümkün kılacak Başmakçı Çığrı Barajının Sulamasının da tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacak. Baraj ve Sulamasının tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5.291. 000 TL katkı sağlanmasının hedefleniyor.

Sinanpaşa Elvanpaşa Gölet’inin gövde dolgusunun tamamlandı. Çalışmaları tamamlanarak su tutulan Sinanpaşa Elvanpaşa Gölet’inin bütün bileşenlerinin tamamlanması ile depolanacak su ile 1.870 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak. Gölet’in Gövde dolgu imalatları tamamlanmış olup, kret düzenleme ve vana odası imalatları devam ediyor.

Temelden 26,5 metre yüksekliğe sahip ve 490.000 metreküp suyun depolanmasını mümkün kılacak Sinanpaşa Elvanpaşa Gölet’inin Sulamasının da tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Baraj ve Sulamasının tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2.057. 000 TL katkı sağlanmasının hedefleniyor.

 

 



DSİ Çığrı Barajı ve Elvanpaşa Göleti ile İlgili Çalışmalarını Sürdürüyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower