DSİ Denizli’ye 15 Baraj 8 Gölet Kazandırdı

DSİ Denizli’ye 15 Baraj 8 Gölet Kazandırdı

Dergi: 1425       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 21/02/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


DSİ Denizli’ye 15 Baraj 8 Gölet Kazandırdı


Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Denizli’de yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Denizli ilinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlıyor.

 

Denizli’nin 2050 Yılı İçmesuyu İhtiyacı Karşılanıyor

Denizli şehir merkezi ve civar yerleşelim yerlerinin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için Akbaş Barajı inşa edildi.

Şimdi de 52,3 km’lik isle hattı ve modern bir içmesuyu arıtma tesisi inşa ediliyor. İçmesuyu isale hattının ve arıtma tesisinin inşaat çalışmaları devam ediyor.

 

Denizli’ye 15 Baraj ve 8 Gölet İnşa Edildi

Denizli su kaynaklarını en güzel şekilde değerlendirerek vatandaşların istifadesine sunmak gayesiyle son 16 yılda hasretle beklenen baraj ve göletleri bir bir hizmete alındı. Son 16 yılda tamamladığımız 15 baraj ve 8 gölet ile vatandaşların yüzünü güldürüldü.

Hizmete aldığımız barajlardan bir tanesi ülkenin de en önemli barajlarından biri olan Cindere Barajıdır. 107 metre yüksekliğindeki bu baraj ile yıllık 88 milyon kWh enerji üretilmektedir. Denizli’ye kazandırdığımız bir başka barajımız da rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun hatırasını yaşatmak için adını verdiğimiz Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Barajıdır. Denizli’de kalkınmayı hızlandıracak, sulamayı ve ziraatı geliştirecek 3 baraj ve 5 gölet daha inşa edildi.

 

 

Denizli’de Bütün Münbit Araziler Sulanacak

Diğer taraftan son 16 yılda inşa edilen sulama projeleri ile 830.407 dekar zirai araziyi sulamaya açıldı. Böylece Denizli’de ziraatı bir adım daha ileri taşıyarak çiftçilere yıllık 988 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağlandı.

Sulamaya açtığımız bu alanın haricinde 13 sulama tesisinin de inşaatları devam etmektedir. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleri ile 109.620 dekar münbit araziyi daha sulamaya açılacak.

 

Yenicekent İletim Kanalı Hizmete Girdi…

Denizlili çiftçilerimizin hasretle beklediği Yenicekent İletim Kanalını tamamlayıp hizmete aldık. İletim kanalı, pompajla sulanan 105.000 dekar araziye Cindere Barajı’ndan cazibe ile suyu iletiyoruz. Ayrıca sulama şebekesi yeni yapılacak olan takriben 44.000 dekar arazi daha bu kanal vasıtasıyla sulanacak.

Takriben 16 km uzunluğundaki bu kanal ile birlikte pompajla sulanan alanların cazibeli olarak sulanması neticesinde çiftçilerimiz çok büyük elektrik masrafından kurtuldu.

 

Taşkın Koruma Tesisleriyle Halk ve Toprak Korundu

Son 16 yılda inşa ettiğimiz 86 adet taşkın koruma tesisi ile Denizli şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 105.490 dekar arazi taşkınlardan korundu. 10 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatı devam ediyor.



DSİ Denizli’ye 15 Baraj 8 Gölet Kazandırdı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı