DSİ Ege Gelişim Projesi kapsamında 2 projeyi daha tamamladı

DSİ Ege Gelişim Projesi kapsamında 2 projeyi daha tamamladı

Dergi: 1420       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/01/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


DSİ Ege Gelişim Projesi kapsamında 2 projeyi daha tamamladı



Ege Gelişim Projesi kapsamında 2 proje daha tamamlandı. Projeler ile bölgede ürün çeşitliliği ve verim artışı sağlanacak.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Uşak İli'ne yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
Uşak – Sivaslı Karaboyalık Göleti ve Sulaması Tamamlandı
Bu kapsamda Uşaklı çiftçilerinin yüzünü güldürecek ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak Ege tarımını güçlendirmek ve bölge ekonomisini kalkındırmak amacıyla hazırlanan Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamındaki Uşak Sivaslı Karaboyalık Göleti ve Sulaması hedeflenen süre içerisinde, 2018 yılı sonu itibari ile tamamlandı.
Toplam maliyeti 6.300.000 TL olan proje ile 640 dekar tarım arazisini borulu-basınçlı şebeke sistemi ile sulamaya hazır hale getirildi. Uşaklı çiftçilerin yüzünü güldürecek proje, tarlalarda verim artışı ve ürün çeşitliliği yaratacak, sulama maliyetlerini düşürecek. Çiftçinin cebine ve mahsullerine adeta can suyu olacak proje ile milli ekonomiye yıllık 660 bin TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor.
Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamındaki bir diğer proje Uşak Eşme Eşmeli Göleti ve Sulaması da tamamlandı.
Eşmeli Köyü'nün 6.3 kilometre kuzeydoğusundaki Çürükler Deresi üzerine inşa edilen Eşmeli Göleti ve Sulaması ile 850 dekar verimli tarım arazisi borulu-basınçlı sisteme kavuşacak. Bölgede ürün çeşitliliği ve verim artışı ile üreticinin cebine her yıl 925 bin lira daha fazla para girmesi hedefleniyor.



DSİ Ege Gelişim Projesi kapsamında 2 projeyi daha tamamladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı