DSİ Genel Müdürü Acu; Eskişehir’i Yatırımlarla İhya Ediyoruz

DSİ Genel Müdürü Acu; Eskişehir’i Yatırımlarla İhya Ediyoruz

Dergi: 1373       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 16/02/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


DSİ Genel Müdürü Acu; Eskişehir’i Yatırımlarla İhya Ediyoruz


DSİ Eskişehir’de yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Eskişehir’de tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise su yapılarıdır.

“Eskişehir’e 9 Baraj ve 7 Gölet İnşa Ettik”

Son 15 yılda Eskişehir’de Baraj, Gölet ve Sulama Tesisleri olarak muazzam yatırımlar gerçekleştirildiğini belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU; Eskişehir’e 9 Baraj ve 7 Gölet kazandırdık.

 

İnşa ettiğimiz Barajlardan, İnönü Aşağı Kuzfındık Barajı ile takriben 25.000 dekar arazi sulanmaktadır. Beylikova Depolama Tesisi ile 9.250 dekar münbit arazi suyla buluşturulmuştur. Sivrihisar Nasrettin Hoca Barajı ile 7.800 dekar arazi sulamaya açılmıştır.

 

“Hasretle Beklenen Gökpınar Barajı İnşası Devam Ediyor”

Eskişehir’in ve Polatlı’nın hasretle beklediği Gökpınar Barajı’nın inşaat çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Gökpınar Barajı ile Eskişehir’in münbit topraklarından takriben 61.000 dekar arazi suyla buluşacaktır.

 

 

Aynı zamanda; Polatlı ilçesinin de uzun vadeli içme suyu ihtiyacı karşılanarak yıllık 24 milyon m3 su Polatlı’ya iletilecektir.

 

Sarıcakaya Laçin Barajı ile Eskişehir Merkez Gündüzler Barajının da inşaatları devam etmektedir. Bu iki Baraj ile 16.170 dekar arazi sulanacak, çiftçilerimizin kalkınması sağlanacaktır. 

 

“Alpu ve Mihalıçcık İlçelerine Birer Gölet İnşa Ediyoruz”

Son 15 yılda Eskişehir’e kazandırdığımız 7 Gölet’e ilave olarak, Alpu ilçesinde Dereköy Gölet’i ve Mihalçık ilçesinde Güreş Gölet’inin inşaat çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

 

“Münbit Topraklarımızı Sulamaya Açtık”

Son 15 yılda inşa edilen 26 Sulama Tesisi ile Eskişehir’de 105.370 dekar zirai arazi sulamaya açılarak, çiftçilere yıllık 52 milyon TL zirai gelir artışı sağlandığını belirten Genel Müdür ACU; Sarıcakaya Laçin Barajı Sulamasının yapım ihalesini gerçekleştirdik, yakında inşaat çalışmalarına başlayacağız. Bu sulama tesislerinin haricinde, 12.700 dekar araziyi sulayacak Beylikova Cazibe Sulamasının 2. Kısım inşaat ihalesini yıl içinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

 

Projeleri hazırlanan Eskişehir-Merkez Gündüzler Barajı Sulaması ve Eskişehir-Merkez Yukarı Kartal Gölet’i Sulaması inşaat ihaleleri yıl içinde yapılarak, 14.020 dekar araziyi de sulamaya kazandıracağız.

Ayrıca Eskişehir Sulaması Rehabilitasyonu, Eskişehir-Seyitgazi Sulaması Yenileme ve Eskişehir-İnönü Sulaması Yenileme Projeleri ile 352.260 dekar arazi açık sulama sisteminden kapalı sulama sistemine dönüştürülecektir” dedi.

“Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı Koruduk”

ACU; “Son 15 yılda inşa ettiğimiz 32 adet Taşkın Koruma Tesisi ile 35 meskûn mahal ile 3.610 dekar arazinin taşkın zararlarından korunduğunu belirterek, 3 adet Taşkın Koruma Tesisinin de inşaat ve ihale çalışmaları devam etmektedir” dedi.

 

Genel Müdürü Murat ACU; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.



DSİ Genel Müdürü Acu; Eskişehir’i Yatırımlarla İhya Ediyoruz




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı