DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Melen Barajında İncelemede Bulundu

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Melen Barajında İncelemede Bulundu

Dergi: 1403       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/09/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Melen Barajında İncelemede Bulundu


DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, beraberinde Genel Müdür Yardımcısı Murat Dağdeviren, Barajlar ve Hidroelektrik Santralleri Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanı Kemal Karakuş, DSİ İstanbul 14. Bölge Müdürü Sedat Özpınar ve Kontrollük teşkilatı ile birlikte Megakent İstanbul’un su sigortası olan Melen Barajı inşaatında incelemelerde bulunarak şantiyede koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Aydın ilk olarak Melen Barajı inşaatının çalışma alanlarında incelemede bulundu. İncelemenin ardından projenin saha çalışmasının koordine edildiği şantiyeye geçerek, düzenlediği Koordinasyon Toplantısında proje genelinde gelinen seviye hakkında bilgi aldı.

 

“Melen Türkiye’nin En Büyük İçme suyu Projesi”

 

İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Bugün ekibimiz ile birlikte İstanbul’un su sigortası olan Melen Barajında incelemede bulunduk. Bilindiği üzere ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlası DSİ tarafından yapılan içme suyu tesislerinden karşılanmaktadır. Bu kapsamda 81 ilimiz için İçme suyu Eylem Planını hazırladık. Bu plan çerçevesinde şehirlerimizin ve ilçelerimizin 2040-2050-2071 yıllarına kadar olan içme suyu meselesini çözüme kavuşturuyoruz.

 

"2071'e kadar İstanbul'un içme suyunu garanti altına alıyoruz"

 

DSİ Genel Müdürlüğü olarak sadece ülkemizin bugünlerini değil yarınlarını düşünüyor, gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakmak için mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden çalışıyor zamanla yarışıyoruz.

 

İnsanımızın sağlığı için şehirlerimizde içme suyu ve arıtma tesisleri yapıyor, vatandaşlarımızın istifadesine sunuyoruz.

 

Dünyanın birçok ülkesinin nüfusundan fazla nüfusa sahip olan İstanbul’un uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak ve Hidroelektrik Enerji üretimi sağlamak amacıyla 4 aşama halinde geliştirilen Melen Projesinde en önemli aşamalardan biri olan Melen Barajında inşaat çalışmaları devam ediyor.

 

4 aşamada geliştirilen Melen Projesinin son aşaması olan Melen Barajının maksadı, Büyük Melen Çayı su potansiyelinden yararlanarak İstanbul’un 2071 yılına kadar olan içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Baraj tamamlandığında İstanbul’a yıllık  1 Milyar 77 Milyon metreküp su temin edilmiş olacak.

 

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın son olarak, “bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçen bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.



DSİ Genel Müdürü Mevlüt  Aydın, Melen Barajında İncelemede Bulundu




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı