DSİ'nin Gökpınar Barajı İnşası Devam Ediyor

DSİ'nin Gökpınar Barajı İnşası Devam Ediyor

Dergi: 1429       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 20/03/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


DSİ'nin Gökpınar Barajı İnşası Devam Ediyor


DSİ Eskişehir’e yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Eskişehir ilinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Ülkenin su kaynaklarını verimli kullanarak içmesuyu, sulama ve diğer ihtiyaçlara cevap vermek, enerjiye dönüştürmek için son 16 yılda Eskişehir’e yapılan yatırımlar arttı. Son 16 yılda Eskişehir’e 9 baraj inşa edildi.

Gökpınar Barajı İnşası Devam Ediyor…

Eskişehir’in ve Polatlı’nın hasretle beklediği Gökpınar Barajının inşaat çalışmalarına 2015 yılında başlandı. Bu baraj ile Polatlı ilçesine yıllık 24 milyon m3 içme suyu iletilerek ilçenin içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca 80.000 dekar arazi sulamaya açılacaktır. 2003 yılından bugüne kadar Eskişehir’e 7 gölet inşa edildi.

Münbit Topraklarımızı Sulamaya Açıldı

Sulamayla birlikte verimin ve ürün çeşitliliğinin yükselmesi istihdama da olumlu yansıyor. Tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ederken diğer taraftan da yaşam standardını yükseltiyor. Buradan hareketle Son 16 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile Eskişehir’de 105.370 dekar zirai araz sulamaya açıldı. Böylece Eskişehirli çiftçilerin yüzünü güldürerek onlara yıllık 52 milyon TL zirai gelir artışı sağlandı.

 

Taşkın Koruma Tesisleriyle Halk ve Toprak Korundu

Olağan bir doğa olayı olmasına rağmen, bilinçsiz insan faaliyetleri sebebiyle felakete dönüşebilen taşkınlar tüm dünyada ve ülkemizde büyük can ve mal kayıplarına yol açıyor. Genel Müdürlüğün işletmeye aldığı akarsu ıslah ve taşkın kontrol tesisleri ile hem taşkın ihmalini azaltmaya hem de muhtemel taşkın zararlarını asgari seviyeye indirmeye çalışıyor.  Bu doğrultuda Son 16 yılda inşa edilen 33 adet taşkın koruma tesisi ile;

-  36 meskûn mahal ile

-  3.610 dekar araziyi taşkın zararlarından korundu.

Eskişehir’de bütün dereleri ıslah edilmesi ve  3 adet taşkın koruma tesisinin inşaat çalışmalarına başlanılması planlanıyor.



DSİ'nin Gökpınar Barajı İnşası Devam Ediyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı