Denizli Büyükşehir Belediyesi, 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolunda sona yaklaştı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolunda sona yaklaştı

Dergi: 1402       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 14/09/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Denizli Büyükşehir Belediyesi, 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolunda sona yaklaştı


Ulaşım projeleri ile kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolunda sona yaklaştı. Hal Köprülü Kavşağı'nın ardından Bozburun Köprülü Kavşağı'na bağlanacak 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolu ile onbinlerce araç şehir merkezi trafiğine girmeyecek. Dev proje ile onlarca mahalle İzmir ve Ankara yoluna kolay bir şekilde ulaşacak.

Kent genelinde sürdürdüğü başarılı ulaşım projelerini birer birer hayata geçirmesinin yanı sıra hızla artan nüfus ve araç sayısına da yeni önlemler alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce çalışmalarına başladığı 50 metrelik yeni çevre yolu inşaatında sona yaklaştı. Bu kapsamda Üçler Bulvarı’nda devam eden 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolu Hal Kavşağı’na bağlanacak; böylece 1200 Evler, Yenişehir, Adalet, Gümüşler, Üçler, Göveçlik, Yenişafak, Hisar, Hallaçlar, Barutçular, Bereketler, Çakmak, Kadılar ve Karahasanlı bölgesindeki onlarca mahalle İzmir Bulvarı, Bozburun yolu ve buradan Ankara yoluna güvenli bir şekilde ulaşacak. Yeni çevre yolu 4 gidiş, 4 geliş, 2 parklanma alanı, bisiklet yolu ve otobüs ceplerinden oluşacak. Her iki yönde de kaldırımın yer aldığı çevre yolunda ayrıca 3 adet de akıllı kavşak bulunacak. 

Onbinlerce araç artık şehir merkezine girmeyecek

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kente kazandıracağı dev proje ile her gün şehir merkezi trafiğine girmek zorunda kalan onbinlerce araç 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolunu kullanarak, İzmir Bulvarı veya Bozburun yolundan 1200 Evler, Yenişehir, Adalet, Gümüşler, Üçler, Göveçlik, Yenişafak, Hisar, Hallaçlar, Barutçular, Bereketler, Çakmak, Kadılar ve Karahasanlı bölgesine transit geçiş sağlayacak. Proje kapsamında 2 kavşağın inşası tamamlanırken, son akıllı kavşağın yapımına hızlı bir şekilde devam ediliyor. Yolun temel ve beton kaplama işleri biterken, aydınlatma montajı ve orta refüj inşası ve ağaçlandırma çalışmaları da sona yaklaştı. Yolun asfalt tabakası serme işleri de başladı. 

“Denizlimize yakışır bir çevre yolu”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni çevre yolunun şehir merkezi trafiğini rahatlatmada önemli bir rol oynayacağını söyledi. Başkan Osman Zolan, “1200 Evler, Yenişehir, Adalet, Gümüşler, Üçler, Göveçlik, Yenişafak, Hisar, Hallaçlar, Barutçular, Bereketler, Çakmak, Kadılar ve Karahasanlı gibi onlarca mahallemizin bulunduğu bölge ile İzmir ya da Ankara yönüne gitmek isteyen vatandaşlarımız 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolumuzu kullanacak; hemşehrilerimiz artık şehir merkezi trafiğine girmeden gitmek istedikleri noktaya daha güvenli, ekonomik ve kolay bir şekilde ulaşabilecek. Denizlimize yakışır yeni çevre yolumuzu inşallah kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.
 



Denizli Büyükşehir Belediyesi, 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolunda sona yaklaştı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower