Denizli'den geçecek olan İzmir-Antalya otoyolunun gerekli olurları Bakanlar Kurulu'nda imzalandı

Denizli'den geçecek olan İzmir-Antalya otoyolunun gerekli olurları Bakanlar Kurulu'nda imzalandı

Dergi: 1374       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 19/02/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Denizli'den geçecek olan İzmir-Antalya otoyolunun gerekli olurları Bakanlar Kurulu'nda imzalandı


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Denizli Vizyon Başkent Buluşması" programında yaptığı konuşmada, Denizli'den geçecek olan İzmir-Antalya otoyolunun gerekli olurlarının Bakanlar Kurulu'nda imzalandığını belirterek, yaz mevsimi gelmeden otoyolun temelinin atılmasının planlandığını belirtti.


Denizli Platformu ile Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneğinin Ankara'da gerçekleştirdiği "Denizli Vizyon Başkent Buluşması" büyük ilgi gördü

Etkinliğin açılış konuşmasını Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan gerçekleştirdi. Uğur Erdoğan, sözlerine Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye'nin sınır güvenliği için Suriye'de yürüttüğü operasyonda görev alan Mehmetçik'e başarı, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar dileyerek başladı.

"Denizli Platformu oldukça verimli ve güzel bir organizasyona imza attı"


21 Ocak 2018 Pazar günü, yine Denizli Platformu olarak, Denizli'de de bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Erdoğan, "O gün, Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ile genel müdürleri ve 10 üst düzey bürokratı, memleketimiz Denizli'de, iş dünyamızla buluşturmuştuk. Bugün de, Ankara'da memleketimiz için çalışan Denizlili bürokratlarımızla, şehrimizin geleceğine yön veren idarecilerini bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki, bir öncekinde olduğu gibi, buradan da bir sinerji doğacak ve yine memleketimiz kazanacak. Geçen ay yaptığımız toplantıda, işverenlerimiz birçok soru ve sorununa çözüm buldu. Yeni projelerin adımını attı, ufkunu açtı. Sonrasındaki geri dönüşlere baktığımızda, Denizli Platformu oldukça verimli ve güzel bir organizasyona imza attı" dedi.

"Bu güzergah 20 milyon turistin hareket ettiği bir güzergah haline gelecek"


Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Bakan Zeybekçi ise Denizlilere ulaşım alanında büyük bir müjde de verdi. Denizli'den geçecek olan İzmir-Antalya otoyolunun gerekli olurlarının Bakanlar Kurulu'nda imzalandığını söyleyen Bakan Zeybekçi, "Şimdi de şehrimizi İzmir'e ve Antalya'ya bağlayacağız ve orta yerde olan Denizli bundan en çok kazanan şehir olacak. 'İzmir'i Antalya'ya bağlayacağız' deyince, Aydın ayağa kalktı. Bu arada, Bakanlar Kurulu kararının tüm imzaları tamamlandı. İnşallah önümüzdeki hafta Aydın milletvekillerimiz ile beraber, 'Başbakanımızın son onayını alıp, imzalatarak inşallah yaz gelmeden de temelini atalım' dedik çünkü şöyle bir hayalimiz var, Antalya ile  İzmir  arası, önümüzdeki 5 yıl içinde 20 milyon turistin hareket ettiği bir güzergah haline gelecek. Bu hattın, İzmir'den Antalya'ya gerek otoyollar gerekse hızlı trenle bağlanması, Türkiye'nin ve bölgenin turizminin yanında İzmir, Aydın, Denizli, Burdur, Isparta, Antalya, Muğla ve Uşak'a da çok büyük faydası olacak. Bunu söylerken birçok sanayicimiz şunu çok iyi biliyor ki bu coğrafyanın hem Antalya hem İzmir limanlarına ihraç ürünleri ile ulaşması çok önemli. Denizli'de bugüne kadar ne söz verdiysek hepsini başardık" dedi.



Denizli'den geçecek olan İzmir-Antalya otoyolunun gerekli olurları Bakanlar Kurulu'nda imzalandı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower