Dikmen'de Ankara Kulesi inşa edilecek

Dikmen'de Ankara Kulesi inşa edilecek

Dergi: 1542       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 16/06/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Dikmen'de Ankara Kulesi inşa edilecek


Başkent’in Çankaya’daki en yüksek yerleşim yeri Dikmen’e inşa edilecek olan "Ankara Kulesi" ile ilgili çalışmalar sürdürülüyor.
 
PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, konuyla ilgili olarak " Dikmen Çaldağ mevkiinde bir yer tahsis edildi. 2022 yılı içerisinde de yapımına başlanacak" dedi.

Küçük Çamlıca ve Çanakkale TV-Radyo kulelerine benzer bir projenin Ankara’da yapılması amacıyla 2017 yılında çalışmalara başlanmıştı Yayıncılık kulesi için uygun emisyon noktasının belirlenmesi amacıyla bakanlık tarafından teknik bir rapor hazırlanmış  ve yer olarak Dikmen Çaldağı mevkii tespit edilmişti.

Yer tespitinin ardından çalışmalara başlanırken, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü de kulenin yapılması planlanan hazine arazisinin ön tahsisini yaptı. Kulenin tasarımı için ise mimari proje yarışması yapılması kararlaştırıldı. Ankara’nın vericilerle ilgili görüntü kirliliğinin göze çarptığı semtlerin başında Dikmen ile bağlı Şentepe geliyor. Ankara’daki kulenin inşasının ardından Şentepe ve Dikmen’deki vericiler de tek bir yerde toplanmış olacak.



Dikmen'de Ankara  Kulesi inşa edilecek




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı