EBRD Başkanı Suma Chakrabarti Türkiye’ye Geliyor

EBRD Başkanı Suma Chakrabarti Türkiye’ye Geliyor

Dergi: 1452       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 11/09/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


EBRD Başkanı Suma Chakrabarti Türkiye’ye Geliyor


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti iki günlük bir çalışma ziyareti için Türkiye’ye geliyor.

11-12 Eylül 2019 tarihlerini kapsayacak ziyarette EBRD Birinci Başkan Vekili Jurgen Rigterink ile Başkan Vekili Betsy Nelson da yer alacak.

EBRD tarafından yapılan açıklamaya göre Chakrabarti, bankanın Türkiye’de faaliyet göstermeye başlamasının 10’uncu yılında gerçekleşecek ziyarette Türkiye liderliği ile de görüşmeler gerçekleştirilecek.

EBRD Başkanı Chakrabarti yapacağı görüşmelerde bankanın Türkiye’de 2019-2024 yılları arasında gerçekleştirebileceği yeni yatırımlara yönelik stratejisini de açıklayacak.

Türkiye’de birçok elektrik üretim ve kaynak verimliği projesine sağlamış olan EBRD son olarak portföyünde 400 MW gücünde HES bulunan İçtaş Sürdürülebilir Enerji‘ye %32,258 oranında ortak olmuştu.

Bununla birlikte EBRD Sürdürülebilir Altyapı Grubu Direktörü Nandita Parshad Anadolu Haziran ayında yaptığı açıklamada yenilenebilir enerji sektörüne odaklandıklarını ayrıca enerji verimliliği alanında yapılacak yatırımları, özellikle kamu binalarında yaygınlaşmasını desteklemek istediklerini söylemişti. Parshad davet aldıkları takdirde Enerji Girişim Sermayesi Fonu’nda yer alabileceklerini de sözlerine eklemişti.

EBRD tarafından Türkiye’de geçen 10 yıllık dönemde 300’e yakın projeye 11,5 milyar euro'luk yatırım gerçekleştirilmiş durumda. Bu yatırımlarda özel sektör payı ise %97 oldu.
 

 

 



EBRD Başkanı Suma Chakrabarti Türkiye’ye Geliyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı