ETKB, Mini YEKA GES İhaleleri için İlan Yapacak

ETKB, Mini YEKA GES İhaleleri için İlan Yapacak

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yatırım Projeleri

Dergi: 1457       Kategori: Yatırım Projeleri       Yayınlanma Tarihi: 16/10/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


ETKB, Mini YEKA GES İhaleleri için İlan Yapacak


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) tarafından gerçekleştirilecek olan; Güneş Enerjisine Dayalı Mini Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (Mini YEKA GES) İhaleleri ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; başta Enerji İşleri Genel Müdürlüğü (EİGM) ve bakanlığa bağlı diğer kuruluşların katkıları ile gerçekleştirilen ''kullanılabilecek proje sahaları, alım garantileri, trafo kapasiteleri ve ihale şartnameleri gibi konulardaki hazırlık çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Bu aşamada konu ile ilgili olarak görüştüğümüz yetkililer, ihaleler kapsamında Türkiye'nin doğusundan batısına kadar tüm illerde 50'şer MW'lık GES yapımının hedeflendiğini ifade ettiler.
İl veya bölgedeki trafo kapasitesi bazında ve kWh başına belirlenecek birim fiyattan yapılacak açık eksiltme yöntemi ile gerçekleştirilecek ihalelerin önümüzdeki günlerde ilan edileceğini belirten yetkililer, ihalelerin önümüzdeki yılın ilk yarısında sonuçlandırılmasının beklendiğini kaydettiler. (GB)



ETKB, Mini YEKA GES İhaleleri için İlan Yapacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower