ETKB Rüzgâr Enerjisine Dayalı Deniz Üstü (Offshore) Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı Yaptı

ETKB Rüzgâr Enerjisine Dayalı Deniz Üstü (Offshore) Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı Yaptı

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yatırım Projeleri

Dergi: 1391       Kategori: Yatırım Projeleri       Yayınlanma Tarihi: 21/06/2018       İhale Aşaması: İlan
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


ETKB Rüzgâr Enerjisine Dayalı Deniz Üstü (Offshore) Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı Yaptı


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), tarafından gerçekleştirilecek olan; Rüzgâr Enerjisine Dayalı Deniz Üstü (Offshore) Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; söz konusu yarışma ile ilgili ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. İlana göre; yarışmanın son başvuru tarihi 23 Ekim 2018 saat 12.00 olarak ilan edildi. Başvuruların incelenmesine aynı gün saat 14:00’de başlanacak.
İlanın tam metni şöyle belirlendi:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan:
Rüzgâr Enerjisine Dayalı Deniz Üstü (Offshore) Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı

1 - İdare Bilgileri
İdarenin Adı : T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
Adresi : Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Eskişehir Yolu 7. Km, No: 166, 06520 Çankaya/ANKARA
Telefon numarası : 0 312 295 51 10
Faks numarası : 0 312 295 50 05
Elektronik posta adresi : yeka@yegm.gov.tr

2 - Yarışma Bilgileri
Yarışmanın;
a) Niteliği, türü, miktarı: Şartnamede belirtilen bağlantı bölgeleri içinde olacak şekilde tesis edilecek ve elektrik iletim sistemine bağlanabilecek toplamda 1200 (binikiyüz) MWe gücündeki deniz üstü rüzgar enerjisi santrallerinin kurulacağı yenilenebilir enerji kaynak alanlarının tahsis edilmesi ve bu alanlar için belirlenen bağlantı kapasitelerinin kullandırılmasının sağlanmasıdır.

b) Yarışmaya katılabilme şartları ve istenen belgeler;
Yarışmaya ancak tüzel kişi veya birden fazla tüzel kişi tarafından kurulan iş ortaklıkları veya konsorsiyumlar başvurabilir. Diğer yarışmaya katılabilme şartları ve yarışmada istenen belgeler şartnamede yer almaktadır.

c) Şartname bedeli ile bedelin yatırılacağı, şartnamenin görüleceği ve temin edileceği yer;
Şartname bedeli 20.000 (yirmibin) TL olup, bedelin yatırılacağı banka işlemlerine ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır:

Hesap ismi (Alıcı) : T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü
Şube Adı : T.C. Merkez Bankası Ankara Şubesi
Hesap No (IBAN) : TR 5700 0010 0100 0003 5015 4015

Şartname, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nde görülebilir ve temin edilebilir. Her ne surette olursa olsun, şartname almak için ödenmiş tutarlar iade edilmez.
ç) Başvuru yeri, tarihi ve saati;
Başvurular, 23/10/2018 tarihi saat 12:00’a kadar, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’ne elden teslim edilecektir. Bu tarih ve saatten sonra İdare’ye yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuruların incelenmesine aynı tarih ve adreste saat 14:00’da başlanarak detay incelemeye geçilecektir.

d) Yarışma yeri, tarihi ve saati
Yarışma yeri, tarihi ve saati, İdare tarafından yarışmacılara bildirilecektir.

3 - Teminat türü ve tutarı;
Başvuru aşamasında kesin, 1 yıl süreli tamamen ve kısmen nakde çevrilebilir, limit dışı ve 20 (yirmi) milyon ABD Doları tutarında teminat mektubu İdareye sunulacaktır. Yarışmanın kazanılması halinde ise, sözleşmenin imzalanacağı tarihten en geç 1 (bir) gün öncesine kadar şartnamede belirlenen teminat mektubu formatında başkaca bir değişiklik yapılmadan sadece ilgili bölümler doldurulmak suretiyle toplamda 100 (yüz) milyon ABD Doları tutarında, 10 yıl süreli teminat mektubu İdareye sunulacaktır. Bu durumda başvuru aşamasında sunulmuş olan teminat mektubu iade edilecektir.

4 - Yarışma Başlangıç Tavan Fiyatı ve Alım Süresi;
• Yarışma Başlangıç Tavan Fiyatı: 8,00 (sekiz) ABD Dolar-cent/kWh
• Elektrik enerjisi alım süresi : Sözleşme kapsamında kurulacak ilk elektrik enerjisi üretim tesisinin ilk geçici kabulünün yapıldığı tarihten itibaren üretilen ilk 50 (elli) TWh miktarın sisteme verildiği süre
Elektrik enerjisi alım süresi, kurulan ilk elektrik enerjisi üretim tesisinin ilk geçici kabul tarihinden itibaren başlar.

5 - İdare, yarışmayı yapıp yapmamakta, serbesttir. İdare başvuru tarihini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar ertelemekte serbesttir. Bu husus başvuru tarihinin sona ermesinden önce duyurulacaktır.



ETKB Rüzgâr Enerjisine Dayalı Deniz Üstü (Offshore) Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı Yaptı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı