Endress + Hauser Ekibi AMA İnovasyon Ödülü’nü Aldı

Endress + Hauser Ekibi AMA İnovasyon Ödülü’nü Aldı

Dergi: 1538       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 08/05/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Endress + Hauser Ekibi AMA İnovasyon Ödülü’nü Aldı


Bu yılki AMA İnovasyon Ödülü, Endress + Hauser’deki bir teknoloji geliştirici ekibe veriliyor.

AMA Sensör ve Ölçüm Derneği tarafından verilen İnovasyon Ödülü, 20 yılı aşkın bir süredir hem Almanya’dan hem de yurtdışından araştırma ve geliştirme ekiplerine veriliyor. Dernek, sensörler ve ölçüm teknolojisi alanında pazar için önemi büyük olan yenilikçi projeler ve ürün fikirleri arıyor. 

2021’de, üniversitelerden ve araştırma enstitülerinden sektör uzmanlarından ve şirketlerden oluşan jüri, altı kişilik Endress + Hauser geliştirme ekibini bu yılın kazanan iki takımından biri olarak seçti. Ekipte Julia Rosenheim (Ürün Yöneticisi), Dr Tobias Brengartner (Gelişmiş Sensör Mühendisi), Jan Schleiferböck (Gelişmiş Sensör Mühendisi), Dr Sergey Lopatin (Kıdemli Uzman), Andrey Dodonov (Yazılım Mühendisi) ve Pablo Ottersbach (Tasarım Mühendisi) yer alıyor.

endress-hauser-qwx43

QWX43 çok sensörlü sistem, fermantasyonun sürekli ve kolay izlenmesini sağlar.

 

Bu yılki AMA İnovasyon Ödülü, Endress + Hauser’deki bir teknoloji geliştirici ekibe veriliyor. Bira fabrikaları için tasarlanan QWX43, kompakt tasarımı, yüksek ölçüm doğruluğu ve kolay uygulamasının yanı sıra karmaşık olmayan kurulum, devreye alma ve bakımıyla AMA Sensörler ve Ölçüm Derneği’ndeki uzmanları etkiledi. Ödül, 3 Mayıs 2021’de Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen Sensor and Measurement Science International’ın (SMSI) açılış töreninde takdim edildi.

Bira yapmak, birçok parametrenin sürekli izlenmesini gerektirir. Yoğunluk, viskozite, fermantasyon derecesi, kalıntı özüt, orijinal özüt veya alkol içeriği gibi ilgili parametrelerin gün boyu yüksek doğrulukta hat içi ölçümünü sağlayan, Endress + Hauser tarafından QWX43 adlı fermantasyon izleme sensörü sayesinde manuel numuneler artık elimine edilebiliyor. Proses, ölçülen değerleri herhangi bir zamanda mobil cihazlar veya internet erişimi olan bir bilgisayar kullanarak alabilir. Fermentasyon sırasında kritik sapmalar olması durumunda kullanıcılara anında bildirimde bulunmanın yanı sıra bildirimler yapılandırılabilir.

Endress + Hauser Level + Pressure Ürün Müdürü Julia Rosenheim, “Sensörü geliştirirken ilk düşüncemiz bira üreticilerimizi mümkün olan en iyi şekilde desteklemek oldu ve ikna edici bir cevap bulduğumuz için mutluyuz, bu kompakt ve kullanımı kolay çok sensörlü sistem” diyor. Kompakt tasarımdaki ilk prototipten bitmiş cihaza kadar ürün geliştirme iki yıl sürdü. Şu anda, QWX43 pilot müşterilerde kullanılıyor. Seri ürün 2021 sonbaharında piyasaya sürülecek.

Birkaç parametreyi bağımsız ve hassas bir şekilde ölçmek için QWX43, yoğunluk, viskozite, akustik hız ve sıcaklık dahil olmak üzere aynı anda dört fiziksel değeri ölçen çok sensörlü bir sistem olarak tasarlandı. Ayar veya kalibrasyon yapmadan farklı fermantasyon tank sistemlerine kolaylıkla takılabilir. Hijyenik sensör tasarımı, oldukça basit bir temizlik sağlar.



Endress + Hauser Ekibi AMA İnovasyon Ödülü’nü Aldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı