Energo-Pro Yeni HES Projelerine Hazırlanıyor

Energo-Pro Yeni HES Projelerine Hazırlanıyor

Dergi: 1428       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/03/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Energo-Pro Yeni HES Projelerine Hazırlanıyor

Türkiye’de yaklaşık 100 MW’a yakın kurulu güce sahip HES projesi bulunan Energo-Pro, yurt dışında da önemli projelere imza atıyor.

Türkiye’de; Sivas, Tokat, Ankara ve Artvin’de bulunan 5 hidroelektrik santralinin yanı sıra Orta-Doğu Avrupa, Karadeniz ve Kafkasya başta olmak üzere 11 ülkede faaliyet gösteren ENERGO-PRO, toplam 863MW kurulu güce sahip 36 adet santrali ile yılda 3TWh’ın üzerinde enerji üretiyor. ENERGO-PRO’nun Türkiye’de devam eden iki projesi daha bulunuyor.

Kars ve Muş lokasyonlarında iki yeni projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanan ENERGO-PRO, toplam kurulu gücünü yükseltmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ENERGO-PRO Genel Müdürü Celal Kozumali; Muş’ta yer alan projenin Türkiye’nin özel sektörde en büyük göl alanına sahip olmasıyla öne çıktığını belirtirken 2020 yılında devreye almayı planladıklarını belirtiyor.

Kars’ta bulunan projenin ise 2019 yılı sonunda elektrik üretmeye başlayacağını dile getiriyor. Kozumali konuyla ilgili açıklamayı şu sözlerle aktarıyor: “Projelerimiz faaliyete geçtiğinde toplam 1227 GWh üretimimizle yıllık 405 bin hanenin elektriğini karşılıyor olacağız. Toplam kapasitemize baktığımızda, 2020 yılı sonunda 610 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.” 



Energo-Pro Yeni HES Projelerine Hazırlanıyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı