Erzurum Merkez Karagöbek Barajında Çalışmalar Devam Ediyor

Erzurum Merkez Karagöbek Barajında Çalışmalar Devam Ediyor

Dergi: 1394       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 09/07/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Erzurum Merkez Karagöbek Barajında Çalışmalar Devam Ediyor


DSİ Erzurum’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Erzurum ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Erzurum ilimizde nasibini aldı.

 

Çalışmaları devam eden Erzurum Merkez Karagöbek Barajının tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 2.160 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır.

 

Bu güne kadar gövde kazıları bitirildi. Derivasyon sağlandı. Dolusavak 1.kademe kazıları bitirildi. Yollar bitirildi. Dolgu imalatları devam etmekte olup 2018 yılında ise dolgu imalatlarının bitirilmesi hedeflenmektedir.

 

Projenin bitmesi halinde 2.160 dekar arazi sulamaya açılacak bölge halkının sulu tarım yapması sağlanacak ekonomik olarak güçlenmelerine olanak sağlanacaktır.

 

Temelden yüksekliği 37,50 metre olan Erzurum Merkez Karagöbek Barajının tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile dekar başına 600 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 1.296.000 TL katkı 65 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir.



Erzurum Merkez Karagöbek Barajında Çalışmalar Devam Ediyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı