First Solar, Zorlu Grubu ile Yola Devam Ediyor

First Solar, Zorlu Grubu ile Yola Devam Ediyor

Dergi: 1356       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 17/10/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


First Solar, Zorlu Grubu ile Yola Devam Ediyor


Amerika'nın güneş enerjisi sektöründe söz sahibi olan ve yaptığı atılımlarla adından söz ettiren firması First Solar yeni bir atılım hazırlığında. Firma Türkiye pazarında artan isteğin farkına vardı ve Zorlu firması ile ortaklık yaparak bölgeye yatırım kararı aldı. Firma bir süredir Türkiye'deki potansiyel konusun da açıklama yapmaktaydı ve bu bölgedeki payları da sürekli artmaktaydı. Buna istinaden Amerikan firma, Türkiye'nin önde gelen enerji üreticisi ile bir işbirliği anlaşması imzaladı.
Amerikalı firma Zorlu'ya belirli bir kota belirledi ve bu kotanın aşılması durumunda Türkiye'de panel fabrikası kurulabileceğini söyledi. Megavat bazında ölçülen enerjinin toplamda 10 bin kapasitesi aşılırsa ki aşılacağı öngörülüyor ülke panel ve fabrika konusunda hazır olacaktır denildi. Amerikalı uzmanlar, bu hafta için şirket içerisinde Türkiye'de kurulacak panel fabrikasının görüşüleceğini ve müspet ilerleme katedileceğini belirttiler.
Zorlu Grubu'ndan da konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Kurul üyesi, 20'yi aşkın ülkede Amerikan firmanın ürünlerinin satış yetkilerini aldıklarını belirtti ve bu ülkelerde belirli kapasiteye ulaşıldığından Türkiye artık bir üs konumunda olacak ve panel üretimi için fabrika kurulacak denildi. Güneş enerjisinin artık çok önemli olduğuna değinen yetkili, geleceğe dönük enerji yatırımlarına devam edeceklerinin de sinyallerini verdi. Yönetici, Amerikan firmanın bu konuda öncü olduğunu ve geçtiğimiz aylarda devrim gibi panel yenilikleri yaptıklarını da sözlerine ekledi. Böylece 20'yi aşkın ülkede Zorlu yeni nesil panellerin satışını gerçekleştirecek.



First Solar, Zorlu Grubu ile Yola Devam Ediyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower