GMW MIMARLIK, American Architecture Prize 2017 Ulaşım Yapıları kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu

GMW MIMARLIK, American Architecture Prize 2017 Ulaşım Yapıları kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu

Dergi: 1360       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/11/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


GMW MIMARLIK, American Architecture Prize 2017 Ulaşım Yapıları kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu


Tahran Uluslararası Havalimanı Terminal-2 projesi; mimarlık, iç mimarlık ve peyzaj mimarlığı alanlarında yaratıcı ve yenilikçi tasarımların ödüllendirildiği “American Architecture Prize 2017”de ödüle layık görüldü. GMW MIMARLIK imzası taşıyan proje, yarışmada “Ulaşım Yapıları” kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu.

GMW MIMARLIK tasarımı Tahran Uluslararası Havalimanı T-2 projesi, American Architecture Prize 2017’de “Ulaşım Yapıları” kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu. Aralarında Yale Üniversitesi öğretim üyesi Peggy Deamer, Guggenheim Vakfı Mimarlık ve Dijital Girişimler Küratörü Troy C. Therrien, Harvard Üniversitesi öğretim üyesi ve UNStudio Yöneticisi Ben Van Berkel ve daha birçok değerli mimarın olduğu jüri heyetinin, toplam 68 ülkeden katılımcı olan projeleri 41 kategoride değerlendirdiği organizasyonun ödülleri, 27 Ekim 2017 tarihinde, New York’ta bulunan, Pritzker Architecture Prize ödüllü Tokyo merkezli mimarlık ofisi SANAA tasarımı The New Museum Building’de düzenlenen görkemli ödül töreninde sahiplerini buldu. Bu önemli geceye uluslararası mimarlık, tasarım ve medya sektörlerinden birçok profesyonel de katıldı.

American Architecture Prize 2017, GMW MIMARLIK’ın ulusal ve uluslararası ödüllerdeki ilk başarısı değil. Kuruluşundan bu yana, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali başta olmak üzere, Kahire, Üsküp, Ohrid, Roma, Medine, Riyad ve Kuveyt’in de aralarında olduğu uluslararası ve yerel ölçekte 17 yılda toplam 17 havalimanı projesine imza atan GMW MIMARLIK, yolcu konforunu ön plana çıkartırken işlevsellikten de ödün vermeyen; çağdaş, çevreci yaklaşımda ve akılda kalıcı tasarımlarıyla dünyanın en prestijli havalimanı ödüllerine layık görülüyor.

175.000 m2’lik Tahran Uluslararası Havalimanı T-2 projesi, mevcut terminal binasının özel olarak hac yolcularına tesis edilmesi ile yılda ortalama 26,5 milyon uluslararası ve yerli yolcuya hizmet etmesi amacıyla tasarlanmış. Operasyonel esneklik ve verimlilik, yüksek standartta yolcu konforu ve gelecekteki ihtiyaçlara adapte edilebilir olması GMW MIMARLIK’ın konsept tasarımının temel öğelerini oluşturuyor. Proje, yalın ve dinamik formu ve güçlü görsel kimliği ile uluslararası terminalin yolcular için ana alan, ticari alanlar ve lounge’lar olmak üzere 3 ana fonksiyonunu net bir şekilde ifade ediyor. İskeledeki mekanların doğrusal düzenlenmesi, toplam 28 kapının esnek bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

GMW MIMARLIK Hakkında

GMW MIMARLIK 2000 yılında, 1949'da Londra'da kurulmuş olan GMW ARCHITECTS'in kıdemli ortağı Ali Evrenay Özveren önderliğinde kurulmuştur. İstanbul Nişantaşı'nda bulunan ofis, 2011 yılında Ali Evrenay Özveren'e ortak olarak katılan Dicle Demircioğlu ve Pinar Ilki tarafından yönetilmektedir.

2000 yılında gerçekleştirilen İstanbul Atatürk uluslararası Havalimanı terminal projesinin tamamlanmasının ardından GMW MIMARLIK, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ve Türkiye'de ulaşım sektöründe bir dizi önemli uluslararası projeyi hayata geçirmek üzere görevlendirilmiştir. Firma, havalimanı projelerinin yanı sıra tren istasyonları, ofis, alışveriş ve eğlence merkezleri gibi geniş bir proje yelpazesine imza atmıştır.

Büyük ölçekli bir ulaşım projesi veya ofis iç mimari projesi söz konusu olduğunda, herhangi bir fark gözetilmeksizin kaliteden ödün verilmeden en iyi hizmetin uluslararası proje standartlarında verilmesi amaçlanır. Tasarım yönetimi ile çok sayıda mühendis ve danışmanlardan oluşan proje ekibinin etkin koordinasyonu, firmanın güçlü özelliklerinden biridir.

 



GMW MIMARLIK, American Architecture Prize 2017 Ulaşım Yapıları kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı