GÜYAD Genel Sekreterliği görevine Berke Aygün getirildi

GÜYAD Genel Sekreterliği görevine Berke Aygün getirildi

Dergi: 1386       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/05/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


GÜYAD Genel Sekreterliği görevine Berke Aygün getirildi


Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Genel Sekreteri Berke Aygün oldu

Güneş enerjisine dayalı elektrik üretim yatırımı yapan şirketleri çatısı altında toplama hedefiyle 2016 yılında kurulan Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği’nde (GÜYAD) Genel Sekreter değişti. Eylül 2017 tarihinde GÜYAD Genel Sekreterliği'ne getirilen Ahmet Oktay Kavas bu görevinden ayrıldı. Kavas'ın ayrılmasıyla boşalan GÜYAD Genel Sekreterliği görevini, daha önce sektörde deneyimi bulunan   Berke Aygün üstlendi. 

Berke Aygün Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, iş hayatına BOTAŞ Hukuk Müşavirliğinde avukat olarak başladı. Çalışmalarına devam ederken Manchester Hukuk Fakültesinin ilk Türk öğrencisi olarak kabul aldı. Uluslararası Ticaret Hukuku ve Tahkim üzerine olan Lisansüstü eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra BOTAŞ’a dönen Aygün, sırasıyla Müşavir Avukat, Hukuk Müşaviri ve I. Hukuk Müşaviri görevlerinde bulundu.

BOTAŞ’ta çalıştığı süre boyunca Zincir Proje, Mavi Akım, NABUCCO, Şah- Deniz, BTC, Galata Projesi, BO, BOT gibi birçok uluslararası ve ulusal projede enerji alım satım, servis sunum, alt yapı inşaat ve işletim ile bunların kredi anlaşmaları konusunda çalıştı.

Özel sektör çalışmalarına EGEGAZ ve ÇOLAKOĞLU GRUBU bünyesinde enerjiden sorumlu hukuk müşaviri olarak devam eden (2009-2015) Aygün; KUE, THS, MSA, PPA gibi doğal gaz ve elektrik alt yapı sistem mevzuatı ve anlaşmaları üzerinde çalışmalarda bulundu.

Bu çalışmaların yanı sıra PETFORM, DİVİD gibi sivil toplum örgütlerinde de çeşitli faaliyetlerde bulunan Aygün, EÜD’de de ÇOLAKOĞLU Grubunu temsilen Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.



GÜYAD Genel Sekreterliği görevine Berke Aygün getirildi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower