Gebze-Darıca metro hattı 2023 yılında hizmete girecek

Gebze-Darıca metro hattı 2023 yılında hizmete girecek

Dergi: 1542       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 14/06/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Gebze-Darıca metro hattı 2023 yılında hizmete girecek


Gebze-Darıca metro hattı projesinin tünel açma törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sahil ve Marmaray ile bağlantısını kolaylaştıracak metro hattının açılış tarihi ile ilgili de bilgi verdi.

Gebze OSB-Darıca Sahil metro hattının istasyon sayısının 11 ve hat uzunluğu 15,4 kilometre olarak planlandığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“Sözleşme kapsamında hattın Gebze OSB İstasyonunun yaklaşık 1 kilometre kuzeyinde 150 bin metrekarelik bir alanda 68 metro aracı kapasiteli depo alanı da yapıyoruz. Ulaşım hızı saatte 80 kilometre olacak metro hattımız, ilk açıldığında bir günde 330 bin yolcuya hizmet verecek kapasitede olacaktır. Bu kıymetli proje ile, Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze-Darıca ilçeleri arasındaki karayolu ulaşımına önemli bir alternatif oluşturacağız.

Gebze OSB-Darıca Sahil metro hattımız aynı zamanda, Gar İstasyonu’nda Marmaray’a bağlanacak. Hattımız tamamlandığında çalışacak 28 adet araç alımı sözleşmesini de 22 Temmuz 2020 tarihinde imzaladık. Trenlerimiz, ileri teknoloji ile yerli ve milli teknoloji ile Türkiye’de üretiliyor.”

"Gebze-Darıca metro hattı 2023 yılında hizmete girecek"

Konuşmasına müjdeli bir haber vermek istediğini söyleyerek devam eden Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti: “Proje bedeli 2 milyar 488 milyon 489 bin lira olan hattımızın OSB-Gebze Gar arasındaki bölümünü 2023 yılının ilk çeyreğinde, Gebze Gar-Darıca Sahil kesimi de 2023 yılının sonunda hizmete almayı hedefliyoruz. Gebze OSB-Darıca Sahil metro hattımızın hizmete girmesiyle birlikte, 2023-2048 yılları arasındaki 25 yılda yakıttan, zamandan ve çevresel etkilerden doğan ekonomik kazancın 27,3 milyar lira olacağını öngörüyoruz.”

Törene Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve ilçe belediye başkanları da katıldı.



Gebze-Darıca metro hattı 2023 yılında hizmete girecek




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı