Global Ports, Zadar Gazenica Limanını 20 yıl süreyle işletecek

Global Ports, Zadar Gazenica Limanını 20 yıl süreyle işletecek

Dergi: 1402       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 13/09/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Global Ports, Zadar Gazenica Limanını 20 yıl süreyle işletecek


Global Ports, Zadar Gazenica Limanı’ndaki tüm kruvaziyer liman operasyonlarını 2018 yılının 4.çeyreğinden itibaren 20 yıl süreyle işletecek.

Global Yatırım Holding’in (GLYHO) konu ile ilgili olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği yazılı açıklama aşağıda yer almaktadır:

19.03.2018 tarihli Özel Durum Açıklamamız ile Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc (“GPH”)’nin Zadar Gazenica Liman İhalesine katıldığını (“İhale”) ve İhale Makamı olan Zadar Liman Başkanlığı’nın (“İhale Makamı”) GPH’yi Zadar Gazenica Limanı’nın 20 yıl süreyle işletilmesine yönelik olarak imtiyaz sözleşmesi görüşmelerine davet ettiğini kamuya duyurmuştuk.

GPH, sözleşme hükümleri üzerinde her iki tarafın da mutabık kalarak İhale Makamı ile 20 yıllık imtiyaz sözleşmesi imzaladıklarını şirketimize bildirmiştir.

İmtiyaz sözleşmesi uyarınca, GPH, global deneyimi ve yönetim modeli ile 2018 yılının 4.çeyreğinden itibaren, Zadar Gazenica Limanı’ndaki tüm kruvaziyer liman operasyonlarını 20 yıl süreyle işletecektir. İmtiyaz Sözleşme’sinin kapsamı kruvaziyer liman ve terminal hizmetleri, uluslararası feribot terminali, Ro-Ro hizmetleri, araç ve yolcu hizmetlerinden oluşmaktadır. Zadar Kruvaziyer Limanı 2017 yılında 137 bin yolcu ağırlamış olup, 2018 yılında bu rakamın rezervasyonlar baz alınarak yaklaşık 150 bin seviyesine yükselmesi beklenmektedir.

Zadar, Adriyatik Denizi’nde yer alan Hırvatistan’da tarihi bir kent olup Zadar kruvaziyer limanı azami 13 metre derinlik ve toplam 1170 metre rıhtım uzunluğu ile büyük kruvaziyer gemilerinin dahi yanaşabileceği altyapıda bir limandır. Limanda ayrıca 2400 metrekarelik kiralanabilir ticari alan da mevcuttur.

Gazenica Kruvaziyer Limanı, Havana (Küba) Kruvaziyer Limanı’ndan sonra GPH’in 2018’de portföyüne eklediği ikinci limandır. Böylece, GPH’in faaliyet gösterdiği ülke sayısı 9’a, portföyündeki liman sayısı da 2’si ticari 15’i kruvaziyer olmak üzere toplamda 17’ye ulaşmıştır.

 



Global Ports, Zadar Gazenica Limanını 20 yıl süreyle işletecek




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı