İstanbul Su Kongresi ve Fuarı (İSTSU) 11-13 Ekim'de ...

İstanbul Su Kongresi ve Fuarı (İSTSU) 11-13 Ekim'de ...

Dergi: 1406       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 11/10/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


İstanbul Su Kongresi ve Fuarı (İSTSU) 11-13 Ekim'de ...


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İBB İSKİ tarafından düzenlenecek ‘İstanbul Su Kongresi ve Fuarı’nın tanıtımını gerçekleştirdi. 11-13 Ekim tarihlerinde düzenlenecek (İSTSU) İstanbul Su Kongresi ve Fuarı’n 22 ülkeden 8 bini aşkın katılımcı yer alacak, su kaynaklarının yönetimi adına önemli bir adım olacak.

‘Dünyada Suyun Geleceğine Yön Verenler İstanbul’da Buluşuyor’ başlığı altında 11-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek kongre ve forumun tanıtım toplantısına; İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Arap Ülkeleri Su Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Khaldon Khashman, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk ve katılımcı ülkelerin temsilcileri katıldı.

SARNIÇLARLA, KEMERLERLE EN İYİ ÇÖZÜMÜ BULMUŞ ŞEHİR

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, içilebilir suyun dünyada her zaman insanoğlunun karşısına bir problem olarak çıktığını ifade ederek, “Baktığımız zaman dünyamızın 3’te 2’si sudan oluşuyor. Ancak bu suyun ancak yüzde 3’ü içilebilir durumda. İstanbul belki tarih olarak su mücadelesinin içerisinde olan en eski şehirlerden. Tarihine göre en iyi çözümleri de hep İstanbul bulmuş. Sarnıçlarla, kemerlerle uzun mesafelerden getirilmiş sular. İstanbul kullanılabilir suya kavuşma, suyu elde etme mücadelesinde en güzel örneklerin yaşandığı bir şehir. Geçmişinde bu mücadele olsa bile günümüzde de bu kadar kalabalık, yakın çevresinde su kaynaklarının az olduğu bir şehir olan İstanbul’da önümüzdeki 50 yıl su problemi yaşanmayacak. Bugün itibariyle su problemi konusunda en iyi çözümü yakalamış şehirlerden biriyiz” dedi. 

KONGREDE SUYUN HER YÖNÜ TARTIŞILACAK

Başkan Uysal, İBB İSKİ’nin 11-13 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği İstanbul Kongresi ve Fuarı’nda suyun her yönüyle tartışılacağını söyledi. Başkan Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “Su dediğimiz zaman sadece içme suyu değil, kullandığımız suyun nereye gittiği, kullanılan suların içme sularına verdiği zararlar, kullanılan suların temizlenerek tekrar doğaya bırakılması, küresel ısınmayla dönüp tekrar ani bastıran yağmur sularının sel haline dönüşmeden kontrol edilebilmesi gibi birçok şey sayabiliriz. Arap Su Birliği Genel Sekreteri de aramızda. Biz belki şehir olarak içme suyunu tartışırken orada su bir kaynak olarak ülkeler arasında diplomatik krizlere dönüşebiliyor. Bu konular da tartışılacak. Nihayetinde su sıkıntılarının, suyun yönetiminin akademik olarak tartışılacağı ve kullanılan son teknolojiler de paylaşılacağı bir kongre olacak. Su kongresinin İstanbul’a güzel katkıları olacağı gibi bütün dünyada su ile ilgili yaşanan her türlü sıkıntı da burada konuşulacak ve çözüm aranacak.”

22 ÜLKEDEN 8 BİNE YAKIN KATILIMCI

Başkan Uysal kongrede yol gösterici mahiyette kararlar alınacağını kaydederek; “ 22 ülkeden katılımcı var. Bu katılımcılar 8 bini buluyor. Belki bağlayıcı kararlar olmayacak ama hep birlikte yol gösterici mahiyette bir sürü karar alınabilir. Her konu tartışılacak. Ayrıca İSKİ olarak yazılım ile ilgili yarışma da düzenlenecek. Bu yarışma su yönetimi konusunda teknolojinin en iyi şekilde kullanılma yarışması olacak. Bunu 3 gün içerisinde hep beraber tartışacağız. İstanbulumuz adına, ülkemiz adına, su konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan ülkeler adına ve insanlık adına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

TURAN: GELECEĞE DÖNÜK ÖNEMLİ KARARLAR ALINACAK

İBB’nin bağlı kurumu İSKİ’nin genel Müdürü Fatih Turan üç gün sürecek kongre ve fuarda; akademik oturumlar ve sektörün çeşitli ürünlerinin sergilendiği fuar, eski su yapılarının sergisi, yarışmalar ve etkinliklerin düzenleneceğini ifade etti. Turan, “Bu sene farklı konseptte bir organizasyon tertip ettik. Bu çerçevede konu tabii ki su. Uluslararası iklim değişikliği ve küresel ısınmanın baskısı altında. Su stresi yaşadığımız bir ortamda suyun yine uluslararası ölçekte dikkat çekmek adına bir araya geliyoruz. Önümüzdeki 3 günlük süre zarfında verimli ve geleceğe dönük önemli kararların alındığı bir toplantı olmasını diliyorum” dedi. 

KHASHMAN: İBB VE İSKİ İLE ORTAKLIKLAR KURMAK İSTİYORUZ

Arap Ülkeleri Su Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Khaldon Khashman ise, “Su sektöründe Arap ülkeleri ve Türkiye arasındaki ortaklık ve işbirliği çerçevesinde buradayız. İlgilenmemiz gereken çok büyük sorunlar var. Arap ülkelerinde su kıtlığı sorunlarıyla karşı karşıyayız. Bu nedenle artık bir araya gelip çözüm bulmanın vakti geldi. Ben Türkiye’deki kardeşlerime Arap Birliği ile güç birliği yapmaları konusunda çağrıda bulunuyorum. İBB ve İSKİ ile ortaklıklar kurmak istiyoruz. Birlikte bir anlaşma da yaptık. Aynı şekilde özel sektörün de gelmesini, yeni teknolojileri paylaşmalarını istiyorum. Umuyorum ki gelecekte birlikte güçlerimizi birleştireceğiz ve bunu başaracağız’ şeklinde konuştu.

 

 

PROGRAM

 

ANA OTURUM
 09:30 – 11:30
Açılış Oturumu
 
 11:30 – 12:00
Fuar Açılışı
 
 12:00 - 13:30
Öğle Arası
 
 13:30 - 15:00
Su Kaynaklarının Yönetimi ve Arıtma Teknolojileri
 
 15:00 - 15:30
Ara
 
 15:30 - 17:30
Su Yönetiminde Döngüsel Perspektif: Atık Su Arıtma ve Yeniden Kullanım
 
AKADEMİK OTURUM
Tema : Tarihi Su Yapıları
 13:30 - 15:00
Bizans, Roma Dönemi ve Öncesi Dönemler
 
 15:00 - 15:30
Ara
 
 15:30 - 17:30
Selçuklu – Osmanlı Dönemi: Su Yapılarının Coğrafi Dağılımı
 
ANA OTURUM
 10:00 - 12:00
Kentsel Altyapıda Verimli Bakım Uygulamaları: Altyapı Rehabilitasyon ve Kazısız Teknolojiler
 
 12:00 - 14:00
Öğle Arası
 
 14:00 - 16:00
Atık Su Arıtma Çamurundan Sıfır Atığa
 
 16:00 - 16:30
Ara
 
 16:30 – 18:00
Su Yönetiminin Geleceği: Akıllı Şebekeler
 
 18:00 – 18:15
Ara
 
 18:15 – 19:30
Ödül Töreni
 
ANA OTURUM
 09:30 - 10:00
KEYNOTE: Türkiye'de Su Yönetiminin Geleceği
 
 10:00 -12:00
Başkanlar Oturumu: Sürdürülebilir Şehirlerin Stratejik Hazinesi: Su

 



İstanbul Su Kongresi ve Fuarı  (İSTSU) 11-13 Ekim'de ...




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı