İstanbul'un Yeni "Cruise Limanı" Yenikapı'da İnşa Edilecek

İstanbul'un Yeni "Cruise Limanı" Yenikapı'da İnşa Edilecek

Dergi: 1436       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 06/05/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


İstanbul'un Yeni "Cruise Limanı" Yenikapı'da İnşa Edilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yeni cruise limanının Yenikapı'da inşa edileceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yeniden inşa edilen Foça Alaca Cami'nin açılışı dolayısıyla bulunduğu Bosna Hersek'te basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bakan Ersoy, Osmanlı tebaasına ait bölgelerin tamamında, Vakıflar Genel Müdürlüğü, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü olarak yatırım yaptıklarını, 6 ülkede toplam 49 proje sürdürdüklerini belirtti.

Bosna Hersek'te 150 milyon liralık yatırımlarının bulunduğunu ifade eden Ersoy, TİKA'nın Bosna Hersek'te 850 projeyi sonuçlandırdığını, Yunus Emre Enstitüsünün de yaklaşık 8 bin kişiye Türkçe eğitimi verdiğini söyledi.

Galataport'taki liman inşaatının ne zaman sona ereceğine ilişkin soru üzerine Ersoy, "Yatırımcı firmayla düzenli olarak konuşuyoruz. Mayıs 2020 tarihinde açmayı taahhüt ediyorlar." diye konuştu.

Ersoy, Galataport'un üç cruise gemisi alabileceğini, bunun gelecek yıllarda yeterli olmayacağını dile getirdi.

Turizmdeki büyümeyi göz önünde bulundurarak yeni bir liman inşaatına başlamak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile mutabakata vardıklarını vurgulayan Ersoy, "Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Yenikapı civarında olacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip. 2019 sonuna kadar ihalesini tamamlayabilirsek 2021 sezonuna yetişebilecek gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

 

 



İstanbul'un Yeni




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı