İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor

Dergi: 1395       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 17/07/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu, 95 adet metro aracı için yapılan “Halkapınar Yeraltı Depolama Tesisi” inşaatında incelemelerde bulundu. 115 vagonun park edebileceği dev tesisin yapım çalışmalarını denetleyen Kocaoğlu, Fahrettin Altay-Narlıdere hattındaki yapım çalışmalarının başlamasının ardından daha da önem taşıyan Vagonpark'ın, aynı anda 115 metro vagonuna park imkanı sağlayacağı ifade etti.

Trenlerin metro hattından Şehitler Caddesi altında bulunan yer altı deposuna ulaşımını sağlayacak olan tesiste, duvar imalatının bittiğini belirten Kocaoğlu, raylı sistem ağınının her geçen gün daha çok büyüğünü ifade etti.

İzmir Belediyesi'nde yer alan habere göre Başkan Kocaoğlu, “Göreve geldiğimde 11 km.’de aldığımız raylı sistem ağını 179 km’ye çıkardık. Bu yüzden metro araçlarının konumlanacağı bu tesis artık bir zorunluluk haline geldi. Hizmete açıldığında, çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak" şeklinde konuştu.

İzmir Metrosu filosunun bakım ve depolanması için oluşturulan yeni tesis, 115 vagon kapasiteli olacak.  Toplam 15 bin metrekarelik alanda iki katlı olarak inşa ediliyor. 



İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı