KGM 1. Bölge'nin Yalova - İzmit Otoyolu Projesi için ÇED Raporu Nihai Olarak Kabul Edildi

KGM 1. Bölge'nin Yalova - İzmit Otoyolu Projesi için ÇED Raporu Nihai Olarak Kabul Edildi

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yatırım Projeleri

Dergi: 1457       Kategori: Yatırım Projeleri       Yayınlanma Tarihi: 15/10/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


KGM 1. Bölge'nin Yalova - İzmit Otoyolu Projesi için ÇED Raporu Nihai Olarak Kabul Edildi


Karayolları 1. Bölge (İstanbul) Müdürlüğü'nün, “Yalova - İzmit (Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu Projesi” ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; söz konusu projeye ait Çevresel Etki Değerlendirme raporu nihai olarak kabul edildi. Proje bedeli yaklaşık 500.000.000 TL olarak belirlenen işin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu Çınar Mühendislik tarafından hazırlanmıştı.

Söz konusu proje için belirlenen ana güzergah ve alternatif güzergâhları kapsayacak şekilde hazırlanan ÇED Başvuru Dosyası 04.11.2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına (ÇŞB) sunularak projenin ÇED süreci başlatılmıştı. Akabinde (ÇŞB) tarafından 07.01.2016 tarihinde Yalova ve Kocaeli illerinde Halkın Katılımı Toplantısı yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak 07.01.2016 tarihinde KGM tarafından alternatif güzergâh belirleme çalışmalarının devam ettiği ÇŞB'ye bildirilmiş ve projenin Halkın Katılımı Toplantılarının ileri bir tarihe ertelenmesi talep edilmişti. Bu itibarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) tarafından güzergâh değişikliği öngörülen projenin de ÇED süreci iptal edilmişti. Bu kapsamda Yalova-İzmit Otoyolu Projesi için 5 adet alternatif güzergâh çalışılmış, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin güzergah revizyon talepleri de değerlendirilerek bu alternatif çalışmalardan en uygun olanı seçilmiş ve kılavuz plan KGM tarafından onaylanmıştı. Söz konusu anayol güzergâhı, bağlantı yolları hariç 0+000.000 – 65+026.055 km'leri arasındadır. Otoyol güzergâhı, Yalova Bağlantı Yolunun bitiş kilometresinden başlayıp, Kocaeli ili O4 (TEM) Otoyolu üzerinden Tepetarla kavşağına bağlanmaktadır. Yalova-İzmit Otoyolu ana güzergahının toplam uzunluğu yaklaşık 65 km. Proje kapsamında 7.304,019 m uzunluğunda Taşköprü Bağlantı Yolu ve yaklaşık 5.600,948 m uzunluğunda D100 bağlantı yolu planlandı. Bağlantı yollarının toplam uzunluğu 12,9 km. Planlanan Yalova – İzmit Otoyolu (bağlantı yolları dahil) 77,9 km uzunluğunda olup, yaklaşık olarak 18,8 km’lik kısmı Yalova ili, 59,1 km’lik kısmı ise Kocaeli ili sınırları içerisinde kalıyor. Bilindiği gibi daha önce Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından gerçekleştirilen, yaklaşık maliyeti 4.860.863 TL olarak belirlenen "Yalova- İzmit Otoyolu (Bağlantı Yolları Dahil) Etüt ve Proje Danışmanlık Hizmeti" ihalesini kazanan Emay Uluslararası Mühendislik firması ile 2.469.000 TL üzerinden sözleşme imzalanmıştı.

Önceki Haber: Yatırımlar 1400 (NA)

 

 



KGM 1. Bölge'nin Yalova - İzmit Otoyolu Projesi için ÇED Raporu Nihai Olarak Kabul Edildi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı