KGM 5. Bölge'nin Dörtyol-Hassa Karayolu Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı

KGM 5. Bölge'nin Dörtyol-Hassa Karayolu Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yatırım Projeleri

Dergi: 1424       Kategori: Yatırım Projeleri       Yayınlanma Tarihi: 15/02/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


KGM 5. Bölge'nin Dörtyol-Hassa Karayolu Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı


Karayolları 5. Bölge (Mersin) Müdürlüğünün, “Dörtyol-Hassa Karayolu Projesi (km: 0+000 – 31+330.64)" ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; söz konusu projenin ÇED Başvuru Dosyası'nın incelenerek, uygun bulunmasından sonra ÇED süreci başladı. 1.727.000.000 'ye mal olması beklenen projenin ÇED Başvuru Dosyası Ekotek Çevre Danışmanlık firması tarafından hazırlandı.

Projenin Hatay İli, Dörtyol ve Hassa İlçelerinde 31,3 km‟lik kısmında yapılması planlanıyor. Proje ile Gaziantep sanayisi denizlere açılma fırsatı elde edecek, Dörtyol Limanı bundan sonra Gaziantep‟in bir limanı gibi işleyecek, Gaziantep-Hassa-Dörtyol hattı Gaziantep‟in ihracat kapasitesini de artıracak. Proje, sadece Gaziantep‟in değil Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve bütün Güneydoğu Anadolu Bölgesi‟nin denize ulaşımını sağlayacak. Projenin amacı, mevcut karayolu ağında 100 km olan Dörtyol-Hassa ve Hassa‟nın kıyı bağlantısını 30 km‟ye indirilmesi, hattın gerek en kesit gerekse yatay-düşey geometrik standartlarını yükselterek koridor üzerindeki trafik güvenliğini ve aynı zamanda seyahat süresini azaltarak sürüş konforunu arttırmak.Hat güzergâhının sağından ve solundan 1‟er km olmak üzere toplam 2 km genişliğindeki alan; inceleme koridoru olarak belirlenmiş olup rapor içerisindeki yapılan tüm değerlendirmeler bu koridor içerisinde yapılacak. Proje konusu faaliyetin ise çift yönlü, yüksek konforlu seferlere olanak sağlayacak şekilde teşkil edilmesi ve  4 adet tünel, 1 adet viyadük ve 4 adet köprü yapılması planlanıyor. Karayolunun inşaatı sırasında 1 adet şantiye kurulacak olup, şantiye alanında 80 personel çalıştırılması planlanlanıyor Projenin yapım süresi 3 yıl olarak belirlendi.

Hatırlanacağı gibi, konuyla ilgili daha önceki gelişmeler 1418 sayılı dergimizde yer almıştı. 



KGM 5. Bölge'nin Dörtyol-Hassa Karayolu Projesi için ÇED Süreci Başlatıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı