Kalyon Enerji İlk İngot Üretimini Gerçekleştirdi

Kalyon Enerji İlk İngot Üretimini Gerçekleştirdi

Dergi: 1498       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 05/08/2020      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Kalyon Enerji İlk İngot Üretimini Gerçekleştirdi

Panel üretiminin bu ay başlaması hedefleniyor

Kalyon Enerji tarafından 2017 yılında düzenlenen YEKA GES-1 yarışması kapsamında inşa edilen entegre güneş paneli fabrikasındaki ilk ingot üretiminin gerçekleştiği bildirildi.

Tesisin kurulumunu gerçekleştirilen Çinli CETC şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre 2,7 metre boyutundaki ilk ingotun üretimi Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Taşkın ile fabrikanın Proje Direktörü Peter Fath‘in de katılımı gerçekleşti.

Bununla birlikte fabrikada ilk güneş paneli üretiminin de bu ay başlaması planlanıyor.

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Taşkın geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen Solar İstanbul fuarında yaptığı konuşmada ingot üretimine yönelik teknoloji seçimine de vurgu yapmıştı.

Taşkın konuşmasında YEKA yarışma şartnamesine göre fabrikayı multikristal teknolojisine dayalı kurabileceklerini fakat üretim maliyetinin iki kat pahalı olmasına rağmen, Türkiye’ye daha yeni bir teknoloji kazandırmak ve kendi santrallerini daha yüksek verimlilik oranlarına sahip güneş panelleri ile kurabilmek için monokristal teknolojisine dayalı ingot üretimi yapacaklarını söylemişti.



Kalyon Enerji İlk İngot Üretimini Gerçekleştirdi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı