Kanal İstanbul Projesi için Bu Yıl İhale Yapılacak

Kanal İstanbul Projesi için Bu Yıl İhale Yapılacak

Dergi: 1407       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/10/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Kanal İstanbul Projesi için Bu Yıl İhale Yapılacak


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tasarruf amacıyla bazı ihalesi yapılmış ama başlanmamış projelerin erteleneceğini açıklamasının ardından Kanal İstanbul'un ertelenip ertelenmeyeceği konusu merak edilmeye başlandı. Bakan Turhan, Kanal İstanbul hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tasarruf amacıyla bazı ihalesi yapılmış ama başlanmamış projelerin erteleneceğini açıklamasının ardından gözler Kanal İstanbul projesine çevrildi ve dev projelerin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul’un bu kapsama girip girmediğiyle ilgili olarak, "Onlar bazı projeler için geçerli değil. Yeni başlayacağımız acil ve önceliği olmayan projelerin ihalelerini biraz daha bir gün sonraya bırakacağız. Devam eden projelerimizi hızlandırıp bir an önce hizmete alacağız" diye açıklama yaptı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye Gençlik Vakfı  tarafından vakfın Eyüpsultan’daki genel merkezinde gerçekleştirilen Genç Yönetici Okulu’nun açılışına katılım gösterdi ve burada da Kanal İstanbul hakkında açıklama yaptı. 

Bakan Turhan, Kanal İstanbul projesinde bu yıl ihaleye çıkılacağını anımsatarak, hedefin bu yönde olduğunu dile getirdi. Turhan,  Türkiye’de çevreyle ilgili sivil toplum örgütlerinin bazı projeleri çok yakından takip ettiğine dikkati çekerek, şunları da söyledi;

“Bunların yapılmasını, kötü niyetlilerin geciktirmek için, iyi niyetlilerin de katkı sağlamak için proje üzerinde devamlı gözleri vardır. Bunlarla ilgili konuları takip etmesi için hem iş güvenliği bilimi ki, bu da yasalarımızda 50 kişiden fazla çalışanı olanlar iş güvenliği uzmanı bulundurması gerekiyor. Sizin kendi içi denetiminiz olarak ayrıca iş güvenliği uzmanları, idari kademelerde gelip çalışmalarını yaparlar. Ama buradaki öz denetimi ihmal etmemek lazım. Uygun yapıldığı kontrol edilmeli.” dedi.

Kanal İstanbul projesinin ihalesi için son aşamaya da gelindi. Kanal İstanbul'un ÇED raporu ile zemin etüt çalışmaları tamamlandı ve  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na teslim edildi.

 



Kanal İstanbul Projesi için Bu Yıl İhale Yapılacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower