Kanal İstanbul Projesiyle 3 Ülke İlgileniyor

Kanal İstanbul Projesiyle 3 Ülke İlgileniyor

Dergi: 1470       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 14/01/2020      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Kanal İstanbul Projesiyle 3 Ülke İlgileniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turhan, "Kanal İstanbul Projesi ile Hollandalı, Belçikalı, Fransız firmalar ilgileniyor. Hepsi bu işlerde uzman firmalar" dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul'un yapımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turan projeyle ilgili "Hollandalı, Belçikalı, Fransız firmalar ilgileniyor. Hepsi bu işlerde uzman firmalar" ifadelerini kullandı.
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, "Kanaldan çıkarılacak kazıyı Durusu Gölü ve Karadeniz arasındaki falezlerde dolgu olarak kullanacağız. Oluşan alanı mesire yeri yapacağız" dedi.
Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçecek yaklaşık 45 km uzunluğunda ve 20.75 metre derinliğinde olan projenin kazı aşaması da 4 yıl sürecek. Yılda yaklaşık 275 milyon metreküp kazı yapılacak. Kanaldan çıkacak toplam hafriyat miktarı yaklaşık 1 milyar 155 milyon 668 bin metreküp olarak hesaplandı. Bu miktarın 1 milyar 79 milyon 252 bin metreküpünü kara kazısı, 76 milyon 416 bin metreküpünü deniz ve göl taraması oluşturacak. Kanal boyunca karada yapılması planlanan yaklaşık 1,1 milyar metreküplük kazının 800 milyon metreküplük kısmı Karadeniz'e bağlanılan kesimde gerçekleştirilecek.

Projenin maliyetinin 10 milyar dolar olacağı belirtiliyor.



Kanal İstanbul Projesiyle 3 Ülke İlgileniyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı