Komatsu, Elektrikli Ekskavatörleri için Proterra ile İş Birliği Yapacak

Komatsu, Elektrikli Ekskavatörleri için Proterra ile İş Birliği Yapacak

Dergi: 1527       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/02/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Komatsu, Elektrikli Ekskavatörleri için Proterra ile İş Birliği Yapacak


İnşaat ekipmanı üreticisi Komatsu, 2023 yılında pazara sunmayı planladığı ilk elektrikli orta boy hidrolik ekskavatörünün geliştirilmesi için Proterra’nın pil teknolojisinden yararlanacak.

Komatsu ve Proterra’nın arasındaki iş birliği, Proterra’nın arazi araç pazarına girişini ve şirketin ilk Proterra ile güçlendirilmiş elektrikli inşaat ekipmanını temsil ediyor. Komatsu, 2023’ten 2024’e kadar beklenen ticari üretimden önce 2021’de konsept kanıtı elektrikli ekskavatörün geliştirilmesi için Proterra’nın akü sistemlerini kullanacak. Elektrikli ekskavatöre güç sağlayan Proterra akü sistemi, yüksek enerji yoğunluğu ve hızlı şarj teknolojisine sahip olacak.

Proterra, batarya platformunun paketleme esnekliğinin bataryaların orta boy ekskavatör içine en uygun şekilde yerleştirilmesini sağlayacağını ve ekskavatörün hidrolik kol hareketlerini dengelemek için kullanılan normal bir karşı ağırlık ihtiyacının yerini alacağını söyledi. Proterra CEO’su Jack Allen, “Daha fazla topluluk sıfır emisyonlu bir geleceği benimsedikçe, Proterra, elektrikli inşaat ekipmanı geliştirmek için Komatsu ile ortak olmaktan heyecan duyuyor. Proterra’nın sınıfının en iyisi akü teknolojisi, transit araç filomuzla 16 milyon millik sürüşte kanıtlanmıştır. Kuzey Amerika’daki yollarda elektrikli transit araçlarımızda işe yarayan şeyler arazide de çalışabilir. Emisyonsuz, sessiz Proterra Powered araçların avantajlarını dünya çapında daha fazla topluluğa sunmak için Komatsu ile işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Proterra Powered markası, ticari araç üreticilerinin araçlarını elektrikli hale getirmesine yardımcı olmak için Proterra’nın elektrikli araç teknolojisinden ve uzmanlığından yararlanıyor. Proterra akü sistemleri, birinci sınıf OEM’ler tarafından elektrikli okul otobüsleri, tur otobüsleri, teslimat minibüsleri ve alçak tabanlı ara servis otobüsleri dahil % 100 elektrikli araçları tanıtmak için kullanılıyor. Proterra, gürültüyü ve hava kirliliğini azaltmanın yanı sıra, akü paketlerinin tasarımının güvenliğin ve dayanıklılığın en önemli olduğu arazi, inşaat ortamı için ideal bir uygulama sunduğunu söyledi. Proterra, Kaliforniya’daki bataryalarını temel bir yol gösterici ilke olarak güvenlikle tasarlıyor, üretiyor ve tüm Proterra batarya paketleri, en zorlu koşullara dayanabildiklerinden emin olmak için sıkı testlerden geçiyor. Bu da onu Komatsu ve arazi araçları pazarı için mükemmel bir seçim haline getiriyor.



Komatsu, Elektrikli Ekskavatörleri için Proterra ile İş Birliği Yapacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı